Harper's Bazaar Srbija

Venčanica princeze Diane na izložbi u palati Kensington

Najpoznatija haljina svih vremena biće deo izložbe “Royal Style in the Making”.

Impresivni modni trenuci britanske kraljevske porodice su bezbrojni, zbog čega će izložba “Royal Style in the Making”, koja će se održati u Kensingtonskoj palati 3. juna biti veoma zanimljiva. Naročito kada centralno mesto zauzima najpoznatija venčanica svih vremena.

Ova izložba ima za cilj da istraži poseban odnos kraljevske porodice sa najtalentovanijim dizajnerima sa kojima su sarađivali, predstavljajući kreacije koje su označile jednu eru, zajedno sa originalnim dizajnom, uzorcima i neobjavljenim fotografijama iz „Royal Ceremonial Dress Collection“, koje će u suštini pokazati kako kreacija može postati istorijski događaj.

Naravno, ono što neće ostati neprimećeno je venčanica princeze Diane, koja je nesumnjivo ušla u istoriju kao vrhunska princezina haljina i značajno uticala na svadbenu modu. Venčanica Diane, princeze od Velsa, biće izložena u kompletu sa svojim spektakularnim šlepom optočenim šljokicama, koji je sa svojih 7,62 metra dramatično ispunio prolaz katedrale Svetog Pavla i ostaje najduži u kraljevskoj istoriji.

Dizajnerski dvojac koji stoji iza kreacije bili su David i Elizabeth Emanuel, koji su pokušali da sačuvaju tajnu čuvenog dizajna. U stvari, kako se navodi u izveštajima, ukoliko bi dizajn kreacije bio otkriven, dizajneri su pripremili rezervni plan, koji Diana naravno nikada nije ni videla.

Izložba “Royal Style in the Making” u prvi plan će izneti najveće talente britanskog dizajna, koji su svojim radom dizajnirali virtuelni identitet kraljevske porodice 20. veka.

Među eksponatima, pored impresivne venčanice princeze Diane, posetioci će imati priliku da izbliza vide i druge amblematične dizajne članova kraljevske porodice, poput haljine kraljice Elizabete, majke Elizabete II, koju je nosila na ceremoniji krunisanja kralja Georgea VI.

Izložba „Royal Style in the Making“ trajaće od 3. juna 2021. do 2. januara 2022. u palati Kensington u Londonu.

Najnovije