Harper's Bazaar Srbija

8 trendova u dizajnu enterijera koje ćemo viđati svuda u 2024.

Trendovi dizajna enterijera za 2024. teže promenama koje unose nov, vedriji duh u naše domove.

trendovi u dizajnu enterijera za 2024.

And just like that, 2023. se bliži kraju! Naravno, ne bismo završili godinu a da ne podelimo vrhunske trendove u dizajnu enterijera za 2024. U godini iza nas videli smo stilove poput tihog luksuza i cottagecore-a, i prigrlili smo principe kao što su Japandi i Feng Shui. Sada je vreme za personalizaciju enterijera.

Od jedinstvenog uparivanja boja, do diskonekcije sa tehnologijama, dizajn za 2024. nudi široko rasprostranjene opcije za bilo koji stil ili estetiku. Ma koliko podržavali domove sa AI asistencijom, ideja o domovima u kojima ustajete da upalite svetlo, i osetite zadovoljavajući klik kada pritisnete prekidač, nas zapravo raduje, kao način da ostanemo prizemljeni dok naši životi postaju sve više zavisni od pametnih telefona.

Trendovi dizajna dolaze i odlaze, ali mi navijamo za to da svoj dom učinite prostorom sa kojim uvek možete da rastete – čak i kada se vaš stil promeni. U nastavku, naučite sve što treba da znate o trendovima u dizajnu enterijera koje ćete viđati svuda u 2024.

Braon renesansa

U 2024. biće primetna estetika koja se kreće od sive do braon boje. Ne samo da će se ovo biti naglašeno na tkaninama i tekstilu, već i na ormarima, nameštaju i drugim dekorativnim predmetima.

Skulpturalna umetnost

Zidne skulpture nude dubinu i dimenziju. Birajte umetnička dela u različitim završnim obradama, teksturama i oblicima.

Pauza od tehnologija

Največi zaokret u dizajnu enterijera za 2024. zasigurno će biti povratak “jednostavnim domovima”, odnosno opozitu “pametnih domova”. Oštra plava svetla i ekrani osetljivi na dodir koji svetle kada prolazite noću pored njih, počinju da ustupaju mesto ljubavi prema mehaničkim kontrolama: old-school prekidačima.

Prasak boja

Potpuno beli kućni dekor pada u vodu. Za element udobnosti važno je dodati kontrast, toplinu i dimenziju bojama u belim prostorima kako biste razbili sterilnost.

Zanatska izdrada nameštaja

U poslednjih par godina imali smo vremena da zaista intimno upoznamo naš nameštaj – uključujući i nedostatke. To uvežbano oko, zajedno sa opštom čežnjom za održivijim opcijama, dovelo je do pobune protiv masovne proizvodnje, dajući prednost zanatu u dizajnu enterijera.

Staro je opet u trendu

U poslednje vreme raste interesovanje za starinski i upotrebljivan nameštaj. Posebno kada je vintage drveni nameštaj u pitanju, kom ćete uz malo lakiranja udahnuti novi život.

Biofilički dizajn

Inkorporiranje prirode u okviru moderne arhitekture, trend je kom čovek teži kako bi se blisko povezao sa prirodnim okruženjem. Ukrasite dom biljkama, dekorišite zidove slikama prirode, koristite prirodne materijale i pustite svetlost da prodre u vaše prostorije.

Evolucija minimalizma

Minimalizam je I dalje prisutan, ali je evoluirao u izgled koji je manje rigidan, a više organski I privlačan. Zamislite tople, teksturalne prostore sa prirodnim materijalima u otvorenijim, zemljanim paletama boja. Akcenat je na udaljavanju od svetlo belih I sivih nijansi ka krem, braon, I prigušeno zelenim bojama.

Foto: Unsplash,Instagram

Harper’s Bazaar

Najnovije