Harper's Bazaar Srbija

Week-end vodič: House, techno ili disco hardgroove?

Najbolje žurke u Beogradu

Svi se možemo složiti da nakon uskršnjih praznika i preko potrebnog odmora, zaslužujemo vikend dobrog provoda. Za sve ljubitelje house, techno i disco ritma, Week-end vodič je probrao zanimljiva dešavanja koja obećavaju odličan provod. Od skrivenih lokacija do poznatih hot spot-ova, istražite najbolje destinacije za provod uz eklektičan i urbani zvuk.

Kult

Ukoliko do sada niste posetili klub Kult, sada je pravo vreme. U pitanju je klub koji odiše underground duhom, kao i zvukom. Nalazi se u art distriktu Čumićevo sokače, i od kad se otvorio ne maši u izboru izvođača. Sa svojom jedinstvenom estetikom i energičnom atmosferom, Kult je nezaobilazno odredište za sve koji žele da dožive nezaboravnu noć u Beogradu. Ovog vikenda organizovali su zanimljiv lineup. U petak 10.05. klub Kult predstaviće jedan od vodećih afro house label-ova Madorasinthehouse i DJ-a i producenta Le Croque. Ukoliko volite duboke house vibracije spojene sa afro beat-ovima, ovaj petak posetite Kult. Nakon Le Croque slede Goran Starčević i Deaf In Mini. U subotu 11.05. nastupiće miljenici kako lokalne, tako i internacionalne scene, Mene i Nemax.

Drugstore

Klub se nalazi u ulici Bulevar despota Stefana 115. Sa svojim industrijskim emterijerom i neponovljivom atmosferom, Drugstore nudi jedinstveno iskustvo noćnog provoda. Ovde se ujedinjuju ljubitelji house-a, techno-a i eksperimentalne muzike, stvarajući vrhunski ambijent koji ostavlja snažan utisak. U petak 10.05. od 23:00 č, Drugstore otvara treće izdanje HAD party sa specijalnom gošćom iz Meksika, Lokier. Vlasnica LightStrike label-a je pre samo dva meseca napravila haos pred kamerama Boiler Room-a uz izuzetno energični trance. Njoj će se u glavnoj sobi Drugstora pridružiti Asarri, Tadi i Essio. U subotu 11.05. od 23:00 č, nastupaće Dizzy, Cojkana FTP i TNG.

New Textil

New Textil se nalazi u Dunavskoj 86 i spaja muziku, pozorište, likovnu umetnost i prirodu. Predstavlja epicentar umetničke scene, a samim tim privlači ljubitelje svih žanrova. Ove subote 11.05. od 18:00 č, održava se prvi open air live, Footworks Show :: Guti live. Pored tech-house Guti-a možete čuti i Bassel Darwish, Dimitri J, b2b, Un Padre, kao i Dea Tosh.

KPTM

KPTM se nalazi na adresi Žorža Klemensoa 22. i predstavlja malu oazu za ljubtelje techno i house muzike. Sada već kultno mesto ne zahteva obimno predstavljanje. Već godinama organizuje odlične žurke i matinee, a ovog petka 10.05 od 23:00 č, Unredground Sound of Belgrade predstavlja Retro trance. Lineup čine Mark Panic, Filip Nikolaević i DaPeace.

Ljubimac

Čini se da nijedan vikend nije potpun bez posete Cetinjskoj. Ovog vikenda, iz široke ponude ovog urbanog distrikta izdvojili smo bar Ljubimac. U ovom ušuškanom i beskrajno šarmantnom ambijentu, u petak 10.05. od 20:00 č opustite se uz DJ Shusteru i funky disco hardgroove.

Foto: Instagram, Pexels

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije