Week-end vodič: Užici prvog julskog vikenda u Beogradu!

Najbolji događaji ove nedelje, od Bellini Week-a u Celier Garden do džeza u Botaničkoj bašti Jevremovac.

vikenda

Dobrodošli u Harper’s Bazaar Week-end vodič za prvi vikend jula! Ovog vikenda vodimo vas kroz raznovrsne događaje i lokacije koje će učiniti vaš boravak u Beogradu nezaboravnim. Počinjemo sa opuštanjem u prelepoj bašti Celier Garden na Bellini Week-u, gde ćete uživati u osvežavajućim pićima i prijatnoj atmosferi. Nakon toga, predlažemo da posetite izložbu Marka Kusmuka u Salonu Muzeja grada Beograda, gde ćete moći da uronite u nadrealan svet umetnika. Za ljubitelje šopinga, preporučujemo Weekend Bazzar na Sava Promenadi, gde vas očekuje bogata ponuda lokalnih proizvoda. U večernjim satima, ne propustite Bioskop na otvorenom za jedinstveno filmsko iskustvo pod zvezdama. Na kraju, uživajte u opuštajućim tonovima Jazz in the Garden u Botaničkoj bašti Jevremovac. Pridružite nam se na ovom uzbudljivom vikendu punom kulture, zabave i dobrog raspoloženja!

Cellier Garden by Belllini Cipriani

Zvanično je počela letnja sezona! Bašta Cellier Garden by Belllini Cipriani, otvorena je pre svega par dana, a već obećava odlično iskustvo za sve ljubitelje vina. Lokal se nalazi na Senjaku, u ulici Vase Pelagića 48b, lokaciji koja garantuje svežinu i tokom najtoplijih letnjih dana. Ove nedelje, od 03.07.2024. do 07.07.2024. godine traje Bellini week.

Pored toga što je moj favorit, Bellini je slatko i lagano piće koje prija i nepcu i očima. Breskva Bellini je napravljena samo od najboljeg pirea od bele breskve, čija se glatka tekstura kombinuje sa sjajem prošeka da bi osmislio radosni koktel koji slavi život. Pire od prošeka i breskve harmonično upotpunjuju svaku drugu aromu ili ukus.

Svi koji nisu upoznati sa ovim prelepim, letnjim pićem, sada je pravi trenutak! Zato pohitajte putem Senjaka i obezbedite sebi fantastično iskustvo ovog vikenda.

Salon Muzeja grada Beograda

Izložba koju smo izvojili ove nedelje je “Anatomija zvuka” autora Marka Kusmuka. Velika samostalna izložba se otvara u petak 05.06.2024. godine u 19:00č, u Salonu Muzeja grada Beograda (Bulevar kralja Aleksandra 30).

Izložba Marka Kusmuka “Anatomija zvuka” put je u istraživanje ljudskog opažanja i složenog odnosa između vizuelnih i auditivnih senzacija. Koračajući putem sinestezije, ona vodi posmatrače u Haksilejvsko preispitivanje percepcije. Realnost sagledana kroz ova, najednom širom ovorena vrata, nije odraz ušuškanog, poznatog sveta u našim glavama. Kusmukovo karakteristično spajanje apstraktnih ravni i fragmentisanih figura stvara vizuelni jezik koji je evokativan i enigmatičan koliko jezovit i nelagodan. Pitanja identiteta, izolacije, straha i nadrealnog bivaju postavljena pri prvom susretu sa njegovim delima. Koristeći bogatu paletu zemljanih tonova, smelih akcenata i složenih tekstura koje naglašavaju taktilne i senzorne kvalitete radova, Kusmuk uvlači posmatrača u svet ideja, dokazujući da je isti univezalan; prilikom susreta sa delima, ono što je prikazano se prepoznaje, ne otkriva, jer je preneto a ne izmaštano. – Milica Grujić, Istoričarka umetnosti.

Weekend Bazzar Fest

Beograd na vodi je i ove godine centar najbolje porodične zabave u prestonici! Treći Weekend Bazzar Fest biće održan, sada već tradicionalno, na Sava Promenadi, najlepšem beogradskom šetalištu, 06. i 07. jula. Weekend Bazzar Fest poznat je kao jedinstvena gastronomsko-zabavna manifestacija sa bogatim programom za sve generacije. U saradnji sa Komuna marketom, najvećom e-commerce platformom za domaće male proizvođače, tokom festivala se na platou iza Beogradske zadruge organizuje veliki ulični market na kojem brojni izlagači izlažu svoje proizvode, hranu i druge rukotvorine.

Za one najmlađe predviđena je Dečija zona u kojoj se organizuju razne kreativne radionice i igraonice, a mališani će takođe uživati i u pozorišnim predstavama na terasi iznad Save u okviru pozorišta na vodi. Ljubitelji piknika u prirodi mogu da rašire svoje ćebiće na mekanim travnjacima tik uz šetalište i uživaju u suncu i pogledu na reku, dok su večernji časovi rezervisani za bioskop pod otvorenim nebom i brojne filmske hitove.

Bioskop na otvorenom Big Shopping Centar

Zamislite tople letnje večeri, lagani povetarac, dok se družite i zabavljate sa prijateljima i porodicom uz najbolje svetske filmove. Ovog vikend u bioskopu na otvorenom u Big Shopping Centru Rakovica i Big Shopping Centru Pazova, možete pogledati svoje omiljene filmove.

Na otvorenom bioskopu Big Shopping Centra Rakovica, posetioci će imati prilike da pogledaju sledeće filmove:

  1. jul – Za danas toliko
  2. jul – Mamurluk u Las Vegasu
  3. jul – Bekstvo iz Šošenka

Na otvorenom bioskopu Big Shopping Centra Pazova, posetioci će imati prilike da pogledaju sledeće filmove:

  1. jul – Mulen Ruž
  2. jul – Umri muški
  3. jul – Divlje priče

Somersby Jazz in the Garden 2024

vikenda

Četvrto izdanje Somersby Jazz in the Garden festivala održaće se 06. i 07. jula, od 16:30 časova u Botaničkoj bašti Jevremovac. Ovogodišnji bogat program donosi 18 koncerata na tri bine. Za razliku od većine ovdašnjih džez festival, gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto, sluša i na kraju ode kući, Somersby Jazz in the Garden uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara donosi i dovoljno propratnog sadržaja da posetilac ima razloga da dođe i pre koncerata, da ostane posle, ali i da u svakom trenutku može da bira muzički sadržaj koji mu odgovora na jednom od ukupno tri paralelna muzička programa.

Ove godine festival s ponosom najavljuje Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova. Rambo Amadeus i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich, na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice. Publika će tokom dva dana na Main Stage-u imati priliku da čuje i vidi još i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara –  Max Kochetov Quinteta, Schimea, Miloša Čolovića Sextet i Irine Pavlović Octet, koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Foto: Instagram, Promo, Pexels, Unsplash

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije