Week-end vodič: kajak, sup, plovidba ili chill?

Istražite skrivene delove Beograda iz jedinstvene perspektive

kajak

Vikend nam donosi visoke temperature i preku potrebu da pobegnemo od gradske vreve. Ove nedelje Week-end vodič istražuje kako najbolje provesti vrele letnje dane u Beogradu. Kada temperature porastu i asfalt počne da se topi, nema boljeg načina da se osvežite i uživate u prirodnim lepotama prestonice nego aktivnostima na vodi. Beograd, sa svojim rekama, nudi savršene uslove za mirnu vožnju kajakom, koja vam omogućava da istražite skrivene delove grada iz jedinstvene perspektive. Za one koji traže nešto dinamičnije, tu je i SUP (Stand Up Paddleboarding), koji je idealan za kombinaciju rekreacije i uživanja u vodi. Pridružite nam se dok istražujemo najbolje lokacije za nezaboravan letnji vikend, i otkrijte zašto je Beograd pravi raj za ljubitelje vodenih sportova.

Wild Serbia – Veliko Ratno ostrvo

Wild Serbia nudi izuzetne ture širom zemlje, a u Beogradu možete uživati u kajak turi u divljoj prirodi Velikog Ratnog osrtrva. Kajak ture se održavaju svaki dan od 11:00č i traju od 2 do 3 sata. Polazna tačka je na splavu Barakuda na Ušću i plovi se uzvodno rukavcem Dunava ka Lidu. Usput ćete videti i Malo Ratno ostrvo, brojne splavove i na kraju, sam špic Velikog Ratnog ostrva i plažu Lido. Ovde  se učesnici mogu iskrcati i uživati u idiličnoj prirodi, peščanoj plaži i obilasku ostrva. Nakon odmora, plovi se nizvodno i spust traje sve do “Velikog Ušća” i sportskog centra 25. maj.

Ada Safari

Jezero Ada Safari je kompleks na Adi Ciganliji, okružen gustom šumom, prelepim stazama za šetnju i mnoštva ptica poput paunova, labudova i drugih. Ada Safari podseća na neku vrstu prirodnog rezervata, a omiljen je i među sportskim ribolovcima. Na obali jezera je otvoren restoran u kom možete probati domaće proizvode malih i velikih proizvođača hrane i pića. Ambijent je gotovo nestvaran i predstavlja pravu destinacju za vrele, letnje dane.

Jahting klub Kej

Ukoliko niste ljubitelj fizičkih aktivnosti, plovidba Dunavom može biti prava atrakcija za vas. Jahting klub Kej u Zemunu nudi mnoštvo tura, manjim i večim brodovima. Ove subote možete uživati u “Daily cruise” turama koje počinju u 12:00, 14:00 i 16:00č, dok su nedeljom termini od 16:00 i 18:00č. Klub Kej nudi i “Sunset tour” gde možete posmatrati najlepše znamenitosti Beograda, uz prelep zalazak sunca. Na brodu možete i večerati u paketu “Dinner tour” , a trajanje svih navedenih tura je 90min. Ukoliko preferirate privatne ture, postoji mogućnost i iznajmljivanja manjih plovila.

Daska & Veslo

Daska & Veslo beach bar i Sup centar se nalazi Keju Oslobođenja i posetiocima nudi brojne zanimljive aktivnosti. Ovde možete iznajmiti SUP daske ili učestvovati u SUP yogi. Sa opuštajućom atmosferom, dobrom muzikom, hranom i pićem, ovaj beach bar je idealno mesto za beg iz gradske vreline.

Za šta ćete se vi opredeliti? Sup, kajak, plovidba ili chill?

Foto: Instagram, Unsplash

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije