Harper's Bazaar Srbija

Giovanna Battaglia Engelbert postaje kreativni direktor brenda Swarovski

Kompanija je prvi put u svojoj istoriji angažovala globalnog kreativnog direktora.

Giovanna Battaglia Engelbert ima veoma važnu modnu karijeru, dok je sada postalo poznato da je Italijanka preuzela umetnički smer brenda Swarovski. To je veoma važan potez i za nju i za kompaniju, koja prvi put u svojoj istoriji angažuje kreativnog direktora za sve svoje kolekcije. U stvari, prema informacijama koje su već postale poznate, Giovanna je lični izbor izvršnih direktora Swarovski Group, Roberta Buchbauera, Nadje Swarovski i Mathiasa Margreiter.

Giovanna Battaglia Engelbert rođena je u Milanu, a karijeru je započela u modnoj industriji. Rano je shvatila koliko je stil važan i postala je jedna od najfotografisanijih zvezda uličnog stila na svetu. Intenzivne boje, maštovite kombinacije i mnogi originalni modni dodaci učinili su da se njen lični stil istakne i upadne u oči na svakom događaju. Ako pogledate njene fotografije iz bilo koje street style hronike ili sa njenog Instagram naloga, lako se vidi da posebno voli blistavi nakit i neobične aksesoare. Dakle, položaj koji je upravo zauzela definitivno je pravi za nju.

“Volim materijal, volim kristale. Swarovski će mi postati platforma za izražavanje moje kreativnosti”, rekla je u izjavi. Moda, nakit i dodaci uopšte su u DNK Giovanne Battaglie, ali pravi izazov sada leži u ostalim komadima kojima je pozvana da upravlja. Swarovski potpisuje mnogo više predmeta, poput ukrasnih i kristalnih pribora, koje će ona sada stvarati kao kreativni direktor. Međutim, kaže da je uzbuđena što će oni koji su zaduženi biti uz nju da bi je vodili da preuzme svaki deo kompanije. Swarovski je oduvek bio u vrlo bliskoj vezi sa modnim i luksuznim brendovima. Dugo je sarađivao sa kompanijama kao što su Missoni, Christopher John Rogers i Khaite i finansirao je CFDA dugi niz godina.

“Spremni smo da uđemo u novu eru. Ponosna sam što sam član ovog tima i što igram ulogu u budućnosti kompanije, zajedno sa svim tim kreativnim ljudima”, rekla je Battaglia.

Najnovije