Godinama trpela nasilne odnose: Bella Hadid otvoreno o toksičnim vezama

Nakon što je otkrila da se bori sa depresijom i anksioznošću i da ne pije već šest meseci, lepotica je rešila da zatvori krug.

Kada je prošle godine podelila seriju uplakanih slika i videa na svom Instagram profilu, javnost je tek tada saznala da se Bella Hadid bori sa depresijom i anksioznošću još od tinejdžerskih dana. Očigledno rešena da poradi na svom mentalnom zdravlju, jedna od najlepših žena na svetu malo nakon toga otkrila je i to da je godinama imala problem sa alkoholom (sa 18 godina uhvaćena je pijana za volanom), kao i da je to iza nje, te da je trezna već šest meseci.

– Volela sam alkohol i došla sam do te tačke da sam počela da otkazujem izlaske, jer sam mislila da neću moći da se kontrolišem, izjavila je nedavno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Očigledno rešena da promeni neke stvari u svom životu, Bella je sada, otvoreno progovorila i o nasilnim vezama u kojima je, kako je rekla, bila celog svog života, sa muškarcima, ali i sa ženama. 

Stalno sam se vraćala muškarcima, ali i ženama koji su me zlostavljali, ispričala je u debitantskom nastupu u podkastu VS Voices (Victoria’s Secret Voices).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Dvadesetpetogodišnja manekenka rekla je voditeljki Amadi de Cadenet da misli kako je delimično sama kriva za to kroz šta je prolazila.

– Imala sam konstantnu potrebu za udovoljavanjem ljudima. Došlo je do toga da nisam imala granice, ne samo seksualne, već i psihičke i emocionalne, pa se to odrazilo i na moju radnu okolinu. Počela sam previše da ugađam i ljudima sa kojima radim.

U podkastu je objasnila i moguć uzrok svog ponašanja.

– Tokom odrastanja, uvek sam se osećala kao da se moj glas ne čuje. Odrasla sam uz muškarce – bilo da su to bili ljubavni odnosi, porodični ili neki treći – oni su mi uvek govorili da je moj glas manje važan od njihovog. Kada sam postala zrelija, ulazila sam u veze u kojima se takođe moj glas nije čuo i to je uticalo na mene i moje odnose s drugim ljudima. Na kraju moj nervni sistem to nije mogao da podnese i mogla sam samo jedno – ili da se borim ili da pobegnem,  ispričala je Bella i priznala da je ta životna faza sada konačno iza nje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Iako nije imenovala ljude sa kojima je bila u toksičnim odnosima, vrlo je moguće da je Weeknd jedan od njih – manekenka je četiri godine bila u vezi sa muzičarem, od 2015. do 2019. Danas je srećna u ljubavi, u vezi je sa art direktorom Marcom Kalmanom (33), a konačno može da kaže da je dobro.

Najvažnije je da dovoljno radimo na sebi, provodimo vreme sami sa sobom kako bismo razumeli okidače koji prouzrokuju traume kod nas i kako bismo što više naučili o vlastitoj boli i kako da se nosimo s njom.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimeda, Instagram 

 

Najnovije