Harper's Bazaar Srbija

Britney Spears otkriva svoju stranu priče nakon 13 godina

Britney Spears konačno je progovorila o starateljstvu, pod kojim je već 13 godina.

23. juna održano je još jedno sudsko ročište – ovog puta tamo se nije pojavio samo njen advokat, već i sama pevačica. „Ovo starateljstvo me boli više nego što pomaže. Imam pravo na svoj život“, rekla je pop princeza na sudu. Takođe je dodala da želi da se uda za svog sadašnjeg dečka Sama Asgarija, kao i da ima decu s njim, ali uslovi starateljstva to ne dozvoljavaju: „U mom telu postoji sredstvo za kontracepciju, zbog kojeg ne mogu da imam decu, a moji staratelji mi ne dozvoljavaju da se obratim lekaru da bih ga se rešila. Osećam se kao da su svi navalili na mene. Osećam se napušteno i usamljeno“.

Takođe je dodala da je više puta bila prinuđena da nastupa kada je bila bolesna i nezadovoljna. Svedočenje je trajalo oko pola sata. Očevici izveštavaju da je govor pevačice na sudu bio vrlo emotivan, jako joj se žurilo, zbog čega je sudija morao stalno da je zaustavlja i traži od nje da govori sporije.

„Nesrećna sam, ne mogu dobro da spavam. Jako sam ljuta, ovo je ludilo. I depresivna sam. Moj otac i svi koji su uključeni u moj pritvor, uključujući moje menadžere, trebalo bi da idu u zatvor“, dodala je pevačica na kraju.

Podsetimo, Britney Spears je zvanično bila pod nadzorom svog oca Jamieja od 2008. godine, odmah nakon što je primljena u mentalnu bolnicu zbog produžene depresije i problema sa alkoholom. Prema uslovima starateljstva, otac kontroliše sve aspekte njenog života – od finansija i nekretnina do kruga prijatelja. Pevačica nema pravo da sama vozi automobil, viđa se sa decom, troši zarađeni novac, potpisuje ugovore o radu, upoznaje muškarce i udaje se. Priča se da joj otac daje 2.000 dolara nedeljno za lične troškove, dok sav ostatak novca koji zaradi odvaja za sebe.

Pre par godina, u pozadini teških uslova starateljstva, razvio se pokret #FreeBritney: fanovi pevačice organizuju proteste i zahtevaju da sud preispita uslove starateljstva, budući da su sigurni da je pevačica u tim uslovima nasilno zadržana, iako je odavno u stanju da samostalno kontroliše sopstveni život.

Najnovije