Gde je i šta radi Kim Basinger? (FOTO)

Bila je seks simbol 80-ih i 90-ih godina prošlog veka i čini se da je upravo to razlog zašto je nestala iz filmske industrije.

U galeriji pogledajte evoluciju poznate glumice od 1976. do 2022. godine.

Neverovatno, ali jedna od najseksepilnijih žena naše ere, bila je zapravo toliko stidljiva, da se kao dete kada je trebalo da odgovara pred razredom, onesvešćivala od straha i panike.

Da strah prevaziđe pomogao joj je balet, kojim se intenzivno bavila od svoje treće godine, pa sve do srednjoškolskih dana. Ova grupna plesna aktivnost usmerila ju je u srednjoj školi i ka grupi školskih navijačica, a potom i ka takmičenjima za lepotu. Sa 17 godina osvojila je titulu Miss junior Amerike. Potom otpočinje njena karijera modela, koja je iz Džordžije odvodi u Njujork i Los Anđeles.

Međutim, Kim je od modelinga mnogo više zanimala gluma. Druga polovina 70-ih donosi joj prve televizijske uloge, da bi 80-ih Ii početkom 90-ih njena karijera doživela potpuni procvat.

L.A. Confidential doneo joj je Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu, pojavila se u prvom blokbasteru o Betmenu, a 9 i po nedelja smeštaju je u anale kinomatografije kao jednu od najsekspilnijih glumica svih vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Инга (@ingasinelnikova)

Kim tvrdi da iako je doživela svetsku slavu i imala priliku da igra uloge fatalnih lepotica i ulitimativnih zavodnica, od onog vremena kada se onesvešćivala pred izlazak na tablu, zapravo se nije promenilo mnogo, uvek se borila sa anksioznošću i napadima panike.

To je razlog zbog koga nismo imali priliku da lepu glumicu viđamo na brojnim red capret događajima, na koje je bila pozivana tokom čitave karijere. Kim je u jednom intervjuu objasnila da mnogo voli svoj posao, ali ne i sve ono što ide uz njega: odlasci na događaje, prisustvo u javnosti i medijska pažnja.

Upravo to je jedan od glavnih razloga zašto smo nakon ere 90-ih, sada 68-godišnju glumicu viđali sve ređe. U svakom javnom poslu, a pogotovo u jednoj mašineriji kakva je Holivud, izuzetno je važno ne samo sa kim se družite, već i koliko se družite. Ostati u žiži javnosti i biti u pokretu što je više moguće, osnaživati i osvežavati svoje kontakte, jedna je od presudnih stavki – sem ukoliko niste Daniel Day Lewis naravno i ne slovite za najboljeg glumca svih vremena, pa odlučite da se nakon tri Oskara jednostavno penzionišete – jer uloga će za vas uvek biti.

Ipak, insajderi iz sveta šou biznisa tvrde da je najznačajniji faktor u tome što Kim Besinger više nije pozivana na kastinge, igralo to što se na vrhuncu svoje karijere pojavila u Playboy-u. Ovaj potez koštao ju je svih ozbiljnijih uloga i poziva da tumači iste.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

 

 

Najnovije