Izjava ljubavi koju želimo: Javier Bardem govorom rasplakao Penelope Cruz

Govor španskog glumca ganuo je čitav svet...

Na dodeli Goya nagrada za 2022. – španskom ekvivalentu Oskara, crvenim tepihom događaja prošetale su neke od najvećih, kako španskih, tako i svetskih zvezda. Među njima neizostavno našao se i voljeni par Penelope Cruz i Javier Bardem.

Besprekornog izgleda, Javier u crnom smokingu, a Penelope u Chanel toaleti boje lavande koju su krasili detalji u vidu raznobojnih cvetića, pozirali su foto-reporterima, uz Pedro Almodovara i Cate Blanchett. Glumac je po šesti put osvojio nagradu za najboljeg glumca, igrajući u filmu Fernanda Leona de Aranoa “El buen patron”.

Nakon objave da zlatna statua odlazi u njegove ruke, Javier se popeo na scenu i održao (možda najlepši do sada) govor. Sa suzdržavanjem emocija, pre svega podsetio se ostalih kolega (Luis Tosar, Eduard Fernandez i Javier Camara) koji su takođe bili nominovani za istu nagradu, smatrajući velikom čašću da se nađe u takvoj grupi glumaca. Zatim je nastavio u istom maniru, zahvaljujući se dalje režiseru filma i ostalim kolegama.

Javier je zeleo ovu nagradu da posveti i svojoj porodici, gde je prvo pomenuo svoju ženu “Ovu nagradu želim da posvetim Penelope, ženi koju volim, poštujem, kojoj se divim i koju slavim svakog dana. Volim te puno”. Divan momenat izjave ljubavi kroz govor, zaokružio je posvetom i njihovoj deci, Leonardu i Luni. “Vas dvoje ste najlepši poklon koji nam je život dao, vole vas mama i tata.”

Govor je završio pomenom svoje preminule majke, zvezde španske kinematografije Pilar Bardem: “Zahvaljujem se još jednoj ženi, koja me je rodila i koja me je naučila da živim i preživim, koja mi je prenela ljubav i poštovanje prema ovoj profesiji. Ovo je za tebe. Volim te”

Reakcije i emocije ostalih zvanica, a posebno Penelope, tokom govora glumca pogledajte u videu u nastavku. Kako je sve to izgledalo u slikama, kao i njihovi stajlinzi na crvenom tepihu – posetite našu galeriju.

Foto: Profimedia

Priredila: T.Mišović

Najnovije