Kako je Tom Hanks postao Grk

Obožavani glumac i njegova supruga Rita Wilson se već godinama osećaju građanima ove prelepe mediteranske zemlje, a sada su taj status zvanično potvrdili

Na Instagram profilu grčkog premijera osvanula je nesvakidašnja fotografija sa odmora: u bašti pod maslinovim grančicama Kyriakos Mitsotakis pozira sa suprugom i još dvoje veoma poznatih gostiju. To su Tom Hanks i Rita Wilson, snimljeni kako ponosno drže pasoše Grčke.

Slavni glumački par i njihova deca su prošle godine najpre postali počasni građani ove prelepe mediteranske države, pošto su zvaničnici istakli Hanksovu ulogu u podizanju svesti o požarima koji su 2018. uništili obalasti oko Atine i odneli više od sto života. – Tom Hanks je čovek koji je pokazao istinsku brigu za ljude koji su propatili zbog požara u Mati i ovu temu je izneo u fokus globalnih medija – objasnio je grčki ministar spoljnih poslova Takis Theodorikakos.

Zanimljivo je da Rita Wilson ima grčke krvi, a koliko je i Hanks zavoleo njenu otadžbinu, dovoljno govori podatak da je prešao u pravoslavlje. Njih dvoje odmore često provode na svom imanju na ostrvu Antiparos. Producirali su nekoliko filmova o zajednici Grka, uključujući “Moju veliku mrsnu pravoslavnu svadbu” i “Mamma Mia!”.

Drugim rečima, slavni par nikada nije skrivao koliko obožava grčku zemlju i narod. – Grčka je raj. Proputovao sam svet, bio na nekima od najlepših mesta na planeti, i nijedno ne može da se meri sa Grčkom. Zemlja, nebo, voda, dobri su za dušu. To je mesto koje leči – ističe oduševljeni Hanks. Zajedno sa suprugom, on je bio jedan od prvih iz sveta poznatih koji su oboleli od covid-19 i uspeli da pobede ovu pandemijsku bolest. 

Autor: Milica Đorđević

Foto: Profimedia i Instagram

Najnovije