Harper's Bazaar Srbija

Kako Sharon Stone sa 63 uspeva da izgleda kao da joj je 45

Sharon Stone je jedna od onih žena za koje vreme kao da je stalo. Iako ima 63 godine, izgleda, u najmanju ruku, kao da joj je 40 i kusur, ali za to je izgleda najzaslužniji – njen stav.

Nakon što je 2001. godine imala problema sa moždanim krvarenjem zbog kog je morala ponovo da uči da hoda i priča, slavna glumica je u potpunosti promenila odnos prema životu, ali i prema zdravlju i starenju. 

Kako je sama istakla, ona bira da na starenje ne gleda kao na nešto negativno. Naprotiv, ona bira da stari. Starenje je njen cilj. Uspevši da preživi nešto što malo ko preživi, shvatila je da je ostariti zapravo privilegija koju, nažalost, nemaju svi. 

Zato, iako nam je stalo do toga da u njenim godinama izgledamo bar upola dobro kao ona, ono što je mnogo važnije jeste da usvojimo njene savete zarad zdravlja, a da takvu disciplinu, poput nje, zapravo posmatramo kao slobodu.

Trudi se da bude kreativna kada je u pitanju trening

Glumica se trudi da joj svaki trening bude drugačiji, što zavisi i od toga na kojoj regiji radi. Treninge sprovodi četiri do pet puta nedeljno, a najčešće kombinuje pilates, istezanje celog tela, treninge snage, jogu i ples. Kada nije u teretani, vežba kod kuće, kada je naročito kreativna – ležeći u kadi podiže noge uz otpor koji joj pruža voda. Recite koliko je genijalno! Pritom, da li ste znali da se Sharon Stone druži sa Arnoldom Schwarzeneggerom koji joj je ujedno fitnes inspiracija!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Izbegava alkohol, cigarete i gluten

Iako sve ovo deluje previše striktno, poenta je u tome da deluje i da su rezultati i više nego vidljivi. Zanimljivo je istaći da joj je uzor u odluci da se odrekne alkohola bila – Madonna! Kako kaže, u jednom trenutku je primetila da njena vršnjakinja izgleda daleko bolje od nje i sva očajna je pitala svog trenera šta to ona radi pogrešno. On joj je rekao da sumnja da Madonna konzumira i kap alkohola – ostalo je, valjda, istorija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Uvek sama priprema hranu, i to najzdraviju moguću

Glumica je otkrila da se njena ishrana danas u velikoj meri razlikuje od one koju je praktikovala tokom odrastanja u Pensilvaniji 70-ih, a koja je uključivala mnogo krompir pirea i raznih soseva. Danas, radije se odlučuje za namirnice niskog glikemijskog indeksa kao što su kinoa, sočivo i povrće. Izbegava i prerađenu hranu, iako i dalje ne može da zaboravi na čips!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Provodi mnogo vremena sa svojom porodicom

Sharon Stone ima trojicu sinova – Quinna Kellyja, 10, Lairda Vonnea, 12, i Roana Josepha, 16. Kako kaže, jako je ponosna na to u kakve muškarce su izrasli i voli da provodi mnogo vremena sa njima te u skladu sa tim organizuje svoje druge obaveze. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Fokusirana je na pomaganje drugima

Danas, glumica je mnogo više angažovana na brojnim humanitarnim projektima i aktivnostima koji imaju za cilj da pomognu marginalizovanim grupama. Porodica i pomaganje drugima su na prvom mestu njene liste prioriteta, a ne holivudska scena, nove uloge i trka da se dopadne svima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Njena skin-care rutina je jako jednostavna

Sharon je njena majka još odmalena naučila da su obavezni koraci u nezi umivanje i hidratacija. Godinama i godinama kasnije, glumica i dalje primenjuje taj savet. Osim što s vremena na vreme kožu počasti hranljivom maskom za lice, tokom ostalih dana koristi samo jedan proizvod – hidratantnu kremu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Brine o mentalnom zdravlju koliko o fizičkom

Na kraju, važno je istaći da glumica izuzetno vodi računa i o još jednom aspektu zdravlja, a to je psiha. Zato, trudi se da spava dovoljno, praktikuje duboko disanje i budizam, a slobodno vreme posvećuje i sređivanju dvorišta. Zen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije