Harper's Bazaar Srbija

Keira Knightley će odbiti snimanje intimnih scena koje režiraju muškarci

Novi pristup glumice!

Keira Knightley najavila je da će promeniti stav prema eksplicitnim scenama u filmu. Prema njenim rečima, više neće glumiti u scenama seksa u slučaju da ih režiraju muškarci. O tome je govorila u izdanju podcasta Chanel Connects.

„Neću potpuno zabraniti sebi ovu vrstu posla, ali ne želim da budem deo te priče u slučaju da su muškarci angažovani na tome. Često snimaju jezive scene seksa samo da bi to nekome izgledale privlačno. Ne zanima me ovo“, izjavila je glumica svoj stav.

Ovakav stav nastaje zbog činjenice da više ne želi da pomaže u promociji muškog pogleda na žensku lepotu i seksualnost. Gotovo čitava istorija moderne kinematografije zasniva se upravo na prikazivanju sveta očima heteroseksualnih muškaraca – protiv toga se sada aktivno bore predstavnice feminističkog pokreta.

Keira Knightley odlučila je da ih podrži u ovom teškom poduhvatu. Takođe je dodala da su, prema njenom mišljenju, žene rediteljke te koje treba da pričaju priče vezane za majčinstvo, prihvatanju sebe, svog izgleda i svog tela.

Najnovije