Harper's Bazaar Srbija

Ko je Deva Cassel: Upoznajte It-devojku koja potiče iz popularne filmske porodice

Sa svojim prepoznatljivim tamnim kovrdžama i makeup stilom iz '90-ih, utelovljuje suštinu svoje italijanske baštine.

Gledali ste je na modnim pistama u Parizu i Milanu, kao i u prvom redu na Dior revijama. Ako niste pratili Devu Cassel, pitamo se gde ste bili?

Rođena u Rimu 2004. godine, Deva Cassel je odrasla između Francuske, Italije i Brazila. Govori pet jezika i već u ranom detinjstvu razvila je izuzetnu osetljivost za umetnost, koju je nasledila od svojih roditelja Monice Belucci i Vincenta Cassela. Strastvena je prema pevanju i slikanju, a od malih nogu pohađala je časove glume. Njena prirodna umetnička crta takođe je motiviše da se zanima za svet slika, koje otkriva i istražuje kroz prizmu mode.

Budući da joj je moda gotovo u krvi (njena majka Belucci već decenijama nosi ime Dolce & Gabbana), od ranih početaka sa Dolce & Gabbana sa samo 14 godina, do nedavnih pojavljivanja na prestižnim pistama i u visoko profilisanim kampanjama, Devina izuzetna lepota i talenat su privukli široku pažnju brendova i postala je model koji se prati. Sa svojim prepoznatljivim tamnim kovrdžama i makeup stilom iz ’90-ih, ona utelovljuje suštinu svoje italijanske baštine. Pojavila se na naslovnici italijanskog Vogua 2021. godine, sedela u prvom redu na Dioru, i nedavno prošetala pistom za brendove poput Copernija i Jacquemusa.

Sada, Deva Cassel preuzima novu ulogu, kao ambasador Diora. “Uvek sam osećala ogromno poštovanje prema kući Dior, a ženska i rafinirana slika koju su prenosili uvek me je inspirisala,” rekla je u saopštenju. Govoreći za WWD prošle nedelje, sećala se: “Prva stvar koja mi pada na pamet je slika vintage Diora koja je posebno podsticala moju maštu kada sam bila mlađa, koja prikazuje žensku siluetu sa velikim šeširom – elegancija i misterija u jednoj slici.” Baš Dior.

Iako će neki želeti da je nazovu nepo bebom sa poznatim genima, ovo je očigledno samo početak za talentovanu mladu manekenku.

Foto: Profimedia

Najnovije