Harper's Bazaar Srbija

Ko je Emma Corrin: 5 stvari koje treba da znate o engleskoj zvezdi u usponu

Igrala je princezu Dajanu u Kruni, a uskoro je gledamo u 2 nova filma.

Publika širom sveta ju je upoznala i zavolela kao Ledi Di, u maestralno odigranoj ulozi u seriji Kruna (igrala je u IV sezoni i za tu izvedbu osvojila je Gremmy nagradu), a onda je pokorila ceo modni svet najneobičnijim izdanjima na crvenim tepisima.

Glumica i modna ikona Emma Corrin, dvadesetšestogodišnja Engleskinja, zvezda je o kojoj će se tek pričati – do kraja godine očekuju je nekoliko glavnih uloga od kojih su dve u filmovima My Policeman, sa Harryjem Stylesom, i Ljubavnik Ledi Četerli, u kojem igra naslovnu rolu. 

S obzirom na to da privatni život drži podalje od očiju javnosti, o njoj se malo toga zna, ali je poznato da pripada queer zajednici, da se identifikuje kao they/them i da o tome javno govori. Njen emotivni status trenutno nije javan.

Pre nego što pređemo na pet interesantnih činjenica iz života i karijere Emme Corrin, evo kratke biografije.

Engleska glumica rođena je 13. decembra 1995. godine u Royal Taunbridgeu u Velsu. Ćerka biznismena i logopeda iz Južne Afrike, ima i dva mlađa brata. Još kao dete pokazivala je interesovanje za glumu i ples. Posle londonske Muzičke i dramske škole pauzirala je jednu školsku godinu kako bi pohađala kurs šekspirogologije na Londonskoj akademiji za muziku i dramsku umetnost i da bi volontirala kao nastavnica u školi u Južnoj Africi.

Upisuje Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Bristolu, koji napušta kako bi studirala engleski, dramu i umetnosti na koledžu St. Jones Kembridž univerziteta.

Mlada glumica pre angažmana na seriji Kruna imala je epizodne i manje uloge u serijama Pennyworth i Grantchester, a uloga Ledi Di joj je, tehnički, prva veća i važnija uloga u karijeri.

5 manje poznatih činjenica iz života Emme Corrin:

Igrala je Annu Delvey

U drami Anna X, koju je režirao Joseph Charlton, odigrala je ulogu poznate vojvotkinje Anne Delvey koju smo nedavno upoznali zahvaljujući Netflixovom serijalu, u kojem je ulogu vojvotkinje-prevarantkinje (Anne Sorokin) oživela američka glumica Julia Garner.

Obožava pse

Corrinova je usvojila psa, Spencera (pitate se po kome je dobio ime), na početku pandemije. Vodi ga sa sobom redovno na setove, a on se ponaša kao da je to najnormalnija stvar na svetu. Čuvaju ga i bebisituju, kad Korinova ne može razne poznate ličnosti, od kojih je jedna Harry Styles.

Njeno prvo pravo ime je Emma-Louise.

Što možete da vidite na njenom Instagram profilu.

Sa princezom Dajanom nije povezana samo preko uloge

Kada je Corrinova bila mala, njena mama, Juliette, izazvala je onesvešćivanje sedmoro ljudi u londonskom kafeu – pomešali su je sa Ledi Di. Ušetala je u kafić na dan tragične Dajanine smrti, što je kod prisutnih izazvalo fras. 

Ulogama se predaje u potpunosti 

Čak i kad one podrazumevaju učenje nekoliko novih veština, sa kojima nikad ranije nije bila upoznata. Emma je savladala balet, kao od šale, i to u 24-oj godini, o čemu je rekla: “Bilo je to nešto najgore u mom životu. Uradila sam nešto što je gotovo nemoguće. Balet je jedna stvari koju treba da naučite kao dete”.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije