Harper's Bazaar Srbija

Maestralni glumci koji nikad nisu dobili Oskara

Uprkos legendarnim ulogama u mega ostvarenjima, ove zvezde nikada nisu ponele zlatnu statuu kući.

Dodelela prestižne filmske nagrade Oscar, biće održana 27. marta, u Dolby Theatreu u Los Anđelesu. Sa objavom liste nominovanih kandidata (o čemu smo vam pisali OVDE), neka iznenađenja bila su neminovna – uprkos opšteprihvaćenim pretpostavkama o filmovima, glumcima i rediteljima za koje se očekivalo da će ući u trku.

Pa su tako mnogi bili ubeđeni da će Lady Gaga biti u konkurenciji za najbolju žensku ulogu, za film „House of Gucci“ – što se nije desilo. Sa ovakvim ubeđenjima često se očekivalo da će i mnogi nominovani glumci, koji iza sebe imaju višedecenijsku karijeru i maestralne uloge, osvojiti tu zlatnu statuu – što se, takođe, nije desilo.

Podsetimo se samo fenomenalne Glenn Close, koja je nominovana čak osam puta za najbolju glumicu, ali nikada nije bila nagrađena, kao i neprevaziđen Ethan Hawke, koji je svega dva puta bio nominovan…

Posetite našu galeriju i pogledajte sve žive legende koje su nas mnogo puta ostavljale bez teksta svojom glumom, međutim nikada za to nisu bile nagrađene Oscarom.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije