Harper's Bazaar Srbija

Jubilej kraljice Elizabete: Ko je sve imao čast da stoji pored nje?

Da li to vidimo Meghan Markle u pozadini?

Pojavljivanje kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate vrhunac je svakog royal događaja. Kraljica nije razočarala masu koja se okupila povodom proslavljanja platinastog jubileja u četvrtak, dok je mahala i pozdravljala vojnike koji su marširali i upravljali letelicama RAF-a.

Povodom ceremonije za svoju sedamdesetu godinu na tronu, kraljici su se na balkonu pridružili odabrani članovi porodice za spektakl. Kao i obično, deca su pobrala svu pažnju. Četvorogodišnji princ Louis odmah je postao viralna senzacija na Tviteru dok je vrištao i pokrivao uši zbog buke aviona, nakon što mu je mama već rekla da izvadi palac iz usta. U međuvremenu, Charlotte je izgledala prilično iznenađeno jer se iznad njihovih glava odigravao fantastičan vazduhoplovni pozdrav. Ali ko je još bio pozvan da se pridruži kraljici na balkonu za platinasti jubilej? Gde su se nalazili članovi porodice koji nisu bili kraj nje?

Ko je bio na balkonu sa kraljicom?

Ovo je prvi put da je bilo koji monarh Ujedinjenog Kraljevstva dostigao prekretnicu platinastog jubileja, a veliki dan učinio je Elizabetu II trećim monarhom sa najdužom vladavinom na svetu. Tako da je bila velika čast pridružiti joj se na balkonu u ovom značajnom trenutku.

Uz kraljicu stajalo je 17 ključnih članova porodice da posmatraju ceremoniju koja se odigravala na nebu. Tu su bili princeza Anne, Charles i Camilla, William i Kate – sa njihovom decom (George, Charlotte i Louis), zatim Edward sa suprugom Sophie Wessex, Louise Windsor, James Windsor, Vice Admiral Timothy Laurence, Richard and Birgitte (vojvoda i vojvotkinja od Glostera) i princeza Alexandra.

Ko nije bio na balkonu sa kraljicom?

Palata je pažljivo precizirala da će se samo ‘radni članovi kraljevske porodice’ i njihova deca pojaviti pored kraljice na balkonu tokom platinastog jubileja. Kraljevski stručnjaci tvrde da je ovo taktički način da se pozabave nedavnim kontroverzama, uključujući princa Andrew-a zbog slučaja seksualnog napada koji je pokrenula Virginia Giuffre. „Radni članovi kraljevske porodice“ takođe isključuju princa Harry-a i Meghan Markle da se pojave na balkonu nakon što su se povukli iz svojih kraljevskih uloga u januaru 2020.

Da li je Meghan Markle bila na balkonu sa kraljicom?

Iako Meghan nije bila na balkonu sa kraljicom, svi su bili šokirani kada su je videli u sobi iza balkona u Bakingemskoj palati. Vojvotkinja od Saseksa mogla se videti kako se igra i smeje sa Savannah i Islom Phillips, Lenom i Miom Tindall, dok je zabavljala živahnu decu uoči pozdrava vazduhoplovstva.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije