Leopard kaputi i turbani: stajlinzi Barbre Streisand koji su je učinili ikonom stila

Legendarna glumica i pevačica je 24. aprila proslavila 78. rođendan.

„Skromnost je možda vrlina, ali sigurno nije moja”- ova rečenica savršeno opisuje odnos Barbre prema sebi i prema svetu.

Jevrejska devojka sa karakterističnim nosom, koja je rođena u siromašnoj porodici, nije dobila nikakvo formalno glumačko ili muzičko obrazovanje (takođe je išla u redovnu školu) i oblačila se u second hand radnjama u Bruklinu. Kakve je šansa imala da bude vlasnica dva Oscara, više puta osvoji lestvice Billboarda 200 i konačno postane ikona stila?

Ali Streisand je jedna od onih koji su znali napraviti limunadu od svakog limuna koji joj je život dao. Brzo je naučila da radi sa svojim „složenim“ izgledom – odvlačivši pažnju s nosa uz pomoć neobičnih frizura i ekstremne šminke. Prilagođavanjem i kombinovanjem odeće iz vintage prodavnica otkrila je najpovoljnije stilove i siluete za sebe, a dok je razgovarala sa prodavcima naučila je mnogo o modi. Zatim je ove modne savete nazivala „mojim univerzitetima“. Streisand ih je završila, ne sa diplomom već sa velikom ljubavlju prema eksperimentisanju. Postajući zvezda, beskrajno je isprobavala različite stilove. Šila je sama provokativne kostime za sebe (poput leopard jakne u kojoj je sedela uzdignute glave u strogo jednobojnom prednjem redu Chanel-ove revije 1966.). A na dodeli Oscara pojavila se na takav način da joj je odmah dodeljena nagrada za najneuspešniji stajling.

Zadovoljstvo je gledati njenu odeću iz 60-ih, 70-ih i 80-ih: ovde su egzotični turbani, snežno beli total look-ovi i psihodelične obojene pruge, bogato krzno i mini haljine. Ali glavna stvar je apsolutna sloboda od mišljenja drugih, što danas često nedostaje modernim heroinama.

bazaar/kulturologia.ru/

Najnovije