Letujmo kod kuće? Za neke slavne Amerikance preporuka ne važi

Timothée Chalamet, Hailey Bieber, Bella Hadid primećeni su u stranim letovalištima, drugi su izašli iz karantina, ali su ostali u domovini. Koliko su svesni da pandemija još nije završena?   

Dok se Evropa premišlja da li da spreči dolazak putnika iz SAD zbog smušenog odgovora tamošnjih vlasti na pandemiju, čini se da će neki slavni Amerikanci učiniti sve za što bolji i zabavniji odmor. Neki uskaču u avione i prelaze granice dok još mogu, kao da je leto 2019, primećuje W Magazine. Tako su modeli Hailey Bieber i Bella Hadid napustili karantine u Los Anđelesu, odnosno u ruralnoj Pennsilvaniji, i ukrcale se na jahtu blizu Sardinije. Nosile su maske za lice i jedva dočekale da iz laganih kompleta, kakve je nekada nosila princeza Diana, uskoče u majušne bikinije, a onda pravac krajnji cilj – krstarenje oko italijanskog ostrva. E! News otkriva da su njih dve uživale na nekoliko mesta u Italiji, pre no što su otišle da snimaju kolekciju kupaćih kostima njihove koleginice i kreatorke Candice Swanepoel. Izvor video magazina tvrdi da su svi članovi posade jahte testirani na covid-19 i da preduzimaju sve preporučene mere predostrožnosti, od socijalnog distanciranja do zaštitne opreme, ma kako to delovalo neverovatno u ovom sredozemnom raju. U međuvremenu, glumac Timothee Chalamet je gotovo direktno sa protesta Black Lives Matter u Los Anđelesu, otišao u meksičko džet set letovalište Cabo San Lucas. Paparacima je, zajedno sa novom devojkom Eizom Gonzalez i grupom prijetelja, pozirao kao na bezbrižnim “morskim” fotografijama: pored bazena, dok Chalamet prebira po žicama gitare.

Beyonce i Rihanna su, bar za sada, odlučile da ne napuštaju Ameriku i uputile se prema poznatom odmaralištu Hemptons. Starija pop zvezda ide u porodičnu kuću na jezeru Džordžika, a njena mlađa koleginica u oblast Severno more kod Sauthemptona, u državi Njujork, gde je zakupila kuću. Kardashian-West-Jenner i pridruženi članovi rijaliti klana  odlučili su da leto provedu u porodičnom naselju u državi Vajoming, i to kao moderni kauboji, obučeni u džins od glave do pete i jurcajući kamionetima po prašnjavim seoskim putevima.

Iako na putovanja idu privatnim avionima u kojima se poštuje propisani razmak između putnika, jasno je da su slavni pronašli sivu zonu u merama karantina koji još traje. I, da bi uskoro mogli da ih slede i ostali stanovnici. Još u martu, iako putovanje nigde u SAD nije bilo izričito zabranjeno, bilo koju poznatu ličnost, koja bi ušla u automobil i pobegla od zaraze svega nekoliko sati dalje od prebivališta, javnost bi okačila na instagramski stub srama, zabrinuta zbog širenja koronavirusa u tada još netaknute oblasti. Sada, kako su slučajevi covid-19 široko rasprostranjeni – u nekim državama se povećavaju, u drugima je broj postojan ili pada – izgleda da se svi ljudi, bez razlike, ponovo zagrevaju za ideju da se kreću malo slobodnije, umorni od vesti o uličnim protestima i novim pacijentima po bolnicama. Međutim, sve dok ograničenja putovanja ne postanu zvanična, niko ih ne može zaustaviti, zaključuje W magazine, uz nadu da će svi putnici ostati bezbedni.

Autor: Milica Đorđević

Najnovije