Melania Trump priznala šta je najviše boli od kada je postala Prva dama SAD

Niko kao Melania Trump nije bio pod lupom javnosti od trenutka kada je njen suprug pobedio na poslednjim izborima u Americi. Čak ni sam Donald Trump. O nekadašnjim prvim damama da i ne govorimo. 

 

Od 20.januara 2017.godine, kada je aktuelni predsednik Sjedinjenih država  položio zakletvu do danas, nijedno pojavljivanje Prve dame u javnosti nije prošlo bez detaljnih analiza – objektivnih (uvek u manjini), subjektivnih, zluradih, cinićnih, duhovitih, pretencioznih, banalnih. Po prvi put Melania Tuamp, koja je medije intrigirala i kada je trenutno najmoćnijem čoveku Amerike rekla “da” a posebno od kada je počela njegova kampanja, progovorila je detaljno o svemu što na dnevnom nivou čita o sebi. Od Tvitera do mejnstrim medija. Dva meseca ranije izjavila je da je američkim medijima definitivno najveća žrtva bulinga što je, očekivano, izazvalo lavinu komentara.

U razgovoru sa Seanom Hannityjem za Fox News Prva dama Amerike izjavila je da je neprestano na meti istih ljudi. “Reč je o oportunistima, lovcima na pozicije koji u targetiranju mene vide šansu da se istaknu u javnom životu!” – objasnila je Melaniaa Trump koju ni društveni aktivizam koji njena pozicija podrazumeva nije uspeo da ućutka horske kritike i napade. “Koristeći moje ime i ime moje porodice, komičari postaju novinari, performeri, autori knjiga. Doslovno sam odskočna daska za te ljude” – zaključila je u vrlo otvorenom intervjuu.  Na pitanje da li je sve to boli, odgovorila je u svega nekoliko rećenica: “Ne, ne boli me. Problem je u tome što takve izjave stvaraju istorijsku predstavu o jednom vremenu i ličnostima koje su bile istaknute dok je to vreme trajalo.”

“Oni koji neprestano pišu u meni fokusiraju se na tračeve a ne na činjenice.” – navodi Melania Tuamp koja smatra da takav pristup ostavlja posledice jer se previđaju znatno važnije stvari – ono što ona zaista radi, na koji način koristi svoju poziciju i uticaj. Konkretno, osvrnula se na učestale tvitove o tome da ona ima snažan uticaj na supruga i da preinačuje njegove odluke. “Nekada se, kada izrazim svoje mišljenje o određenoj temi slaže sa mnom, nekada ne, kao i u svakom drugom braku.” – objasnila je i dodala – “Na kraju, sam donese odluku, on je odrasla osoba.”

U finalu razgovora četrdesetsedmogodišnja Slovenka čiji je životni put bio fascinantan i pun obrta i iznenadjenja navodi da neće menjati svoj odnos sa medijima kao ni prezentaciju u javnosti. Osećajući se vrlo relaksirano u intervjuu sa čovekom koji je učestvovao u kreiranju Trumpove kampanje, govorila je vrlo neposredno, što je generalni utisak o ovom razgovoru, i delovala je veoma iskreno.

“Želim da ostanem iskrena prema sebi. Tako ću se i ponašati. Nastaviću da radim stvari u koje verujem i koje smatram ispravnim” – bile su njene poslednje reči ovim povodom. Melania Trump nije prva žena na ovoj poziciji koja je karijeru gradila u onome što se najšire može nazvati šoubiznisom. Baš kao i muškarci koji su vodili tu zemlju. Primera radi kada Michelle Obama izjavi da ima 4000 pari čizama i da joj je Balensiaga omiljeni brend to se percipira sa znatno manje cinizma nego kada se Melania Trump po mišljenju medija “obuče pogrešno” za odredjenu priliku. Svi pamte situaciju kada je krenula u poplavljeno područje u Teksasu u bomber jakni i visokim štiklama. Bez sumnje to “top gun” pakovanje je bilo promašeno ali je jetkost kritike prenaglašena i neadekvatna. Reč je o backgroundu Trampovih i političkim pogledima njenog supruga koji nisu po ukusu liberalnog dela javnosti i levice u različitim krugovima. Sa tog aspekta Melania Trump se doima kao neko “ko plaća ceh” ili “kolateralna šteta”. Trampovi jesu “nouveau riche”, Donald Trump jeste isključiv političar sa brojnim problematičnim stavovima koji je oženio dvadeset pet godina mladju lepoticu sa modne puste, ali šta je konkretno krivica Melanie Trump? 

Autor: Milan Nikolić

Foto: Shutterstock

Najnovije