Miley Cyrus odaje počast Grace Jones u Alaïa kreaciji

Pevačica kanališe duh '80-ih sa besprekorno stilizovanim izgledom

Instagram Miley Cyrus

Cher Horowitz, u kultnom filmu “Clueless”, molila je pljačkaša sa pištoljem da poštedi njen kaput, govoreći: “Ne razumeš! Ovo je Alaïa!” Sudeći po poslednjoj objavi Miley Cyrus na Instagramu, ona vrlo dobro razume tu vrednost. Sinoć je pevačica kanalisala duh ’80-ih i Grace Jones, delivši crno-bele fotografije potpuno prekrivenog Alaïa izgleda.

“Možda je rođena s tim, možda je to Alaïa. U ovom slučaju…to je oboje,” napisala je Cyrus u opisu svoje objave koja je prikazivala tri slike njenog potpuno crnog autfita. Pevačica je nosila bodi bez rukava sa kapuljačom iz prolećne kolekcije Alaïa 2024. godine, dizajnera Pieter Mulier-a, koji je uparila sa odgovarajućim šeširom. Cyrus je nastavila sa oštrim izgledom odabravši usku lateks suknju koja se završavala malo ispod kolena. Zvezda je ispod suknje obukla crne stirrup helanke, sada već prepoznatljiv deo Mulier-ove Alaïa kolekcije. Ceo izgled je zaokružila kvadratnim naočarima, sjajnim ružem i avangardnim cipelama sa otvorenim prstima.

Azzedine Alaïa-ine haljine sa kapuljačom postale su kamen temeljac mode poznatih tokom ’80-ih, uglavnom zahvaljujući Grace Jones i njenim prepoznatljivim haljinama od džerseja. Ovaj izgled je reinterpretiran više puta, sa svima, od Beyoncé do Bella Hadid, koji su isprobali visoku modu sa kapuljačom. Cyrus, koja je odavno otvoreno fascinirana arhivskom modom, uspela je da iznese ovu referencu sa velikim uspehom.

Miley Cyrus
Instagram Miley Cyrus

Tokom intervjua za Pop Issue magazina W, pevačica je otvoreno govorila o svom režimu treninga koji je, prikladno, otprilike jednako visoka moda koliko i njeni nastupi.

“Moj stil života je izuzetno čist,” objasnila je. “Trezvenost je veliki deo toga. Moj mantra je, kao i kod svakog sportiste, ‘Vežbaj kako nastupaš.’ Zato vežbam u štiklama. Teretana izgleda stvarno teško, ali onda imam moje bele Gucci cipele sa malom štiklom jer me podsećaju na Marilyn Monroe. Uglavnom treniram u štiklama. Zainteresovana sam za feminizaciju prostora za vežbanje, jer je mnogo opreme za vežbanje ružno.”

Miley Cyrus
Instagram Miley Cyrus

Oh, kakvo bi zadovoljstvo bilo potencijalno videti Cyrus kako koristi traku za trčanje u ovim Alaïa cipelicama.

Foto: Instagram Miley Cyrus, Profimedia

Najnovije