Harper's Bazaar Srbija

7 najskupljih razvoda svih vremena

Razvodi koji su ušli u istoriju!

Bill i Melinda Gates odlučili su da slede različite puteve, posle čitavih 27 godina braka. “Nakon dugog razmišljanja i napornog rada, odlučili smo da okončamo svoj brak. Više ne verujemo da možemo da evoluiramo kao par u sledećoj fazi našeg života. Tražimo poštovanje porodične privatnosti.” – rekao je bivši par o razdvajanju.

„Zlatni“ razvod i bogatstvo koje dostiže 130 milijardi dolara, uključuje imanja u pet američkih država, privatni avion, impresivnu umetničku kolekciju i bezbroj luksuznih automobila. Povodom vesti o razdvajanju para Billa i Melinde Gates podsećamo se koji su to bili najskuplji razvodi svih vremena.

Jeff Bezos & MacKenzie Scott

Do sada su prvo mesto na ovoj listi držali Jeff Bezos i MacKenzie Scott. Par se zvanično razveo 2019. godine, suočavajući se sa nekoliko problema već duže vreme, a osnivač i izvršni direktor Amazona, koji je 2018. proglašen najbogatijim čovekom na svetu, bio je prisiljen da plati nečuvenu sumu od 38 milijardi dolara svojoj bivšoj supruzi koja je tako postala jedna od najbogatijih žena na svetu. Bivši par upoznao se 1992. godine, kada je MacKenzie Scott bila pomoćnik Jeffa Bezosa i nakon tri meseca veze, njih dvoje su odlučili da se venčaju i presele u Sijetl 1994. godine, a tokom braka dobili su četvoro dece.

Rupert Murdoch & Anna Maria Mann

Rupert Murdoch je dobro poznat u medijima i tokom 31 godine bio je u braku sa škotskom novinarkom Annom Mariom Mann. Međutim, 1999. godine objavili su odluku o razvodu. Mann je dobila iznos od 1,7 milijardi dolara i oko 110 miliona gotovine i ovo je u suštini jedini detalj koji je postao poznat od njihovog razvoda. Mann je bila Murdochova druga supruga i otprilike šest meseci nakon njihovog razvoda udala se za Williama Manna, dok je Rupertu  trebalo samo 17 dana da se ponovo sastane sa Wendi Deng.

Tiger Woods & Elin Nordegren

Tiger Woods je napisao svoju istoriju u golfu i zapravo je povezao sopstveno ime sa ovim sportom, međutim u njegovom ličnom životu stvari se nisu odvijale baš onako kako je želeo. Posle šest godina braka sa Elin Nordegren, Woods je bio prinuđen da plati 710 miliona dolara, a Šveđanka je krenula u novi život daleko od žiže pažnje. Bivši par se upoznao 2004. godine, kada se Nordegren preselila u SAD iz Švedske i razveli su se 2010. godine.

Michael Jordan & Juanita Vanoy

Još jedan snažan čovek, sa sjajnom pričom koji nije uspeo da održi brak u životu. Michael Jordan i Juanita Vanoy objavili su svoju odluku da idu odvojenim putevima 2006. godine. Prvi razvod je zamalo usledio 2002. godine, ali tada je par uspeo nakon mnogo napora da “spasi” svoj brak. Drugi put, međutim, stvari nisu bile tako lake i konačno su se razišli, a Vanoy je dobila sumu od 168 miliona dolara.

Song Joong-ki & Song Hye-kyo

Vest o razdvajanju para SongSong, kako su bili poznati široj javnosti, šokirala je celu Aziju. Song Joong-ki i Song Hye-kyo odlučili su da se razvedu nakon samo dve godine braka, s tim što su poznate ličnosti pokušale da detalje o razvodu i finansijske uslove čuvaju van žiže javnosti, dok je njihova zajednička imovina iznosila 86,5 miliona dolara. Njih dvoje su se upoznali 2015. godine kada su zajedno igrali u “Descendants of the Sun” i odmah su započeli tračevi o njihovoj vezi. U junu 2017. objavili su da su se verili, međutim, tačno dve godine kasnije, usledio je „zlatni“ razvod, koji je „podigao na noge“ celu Aziju.

Chey Tae-won & Roh Soh-yeong

Veoma loš razvod, pri čemu su obe strane izvedene na sud radi odvajanja zajedničke imovine. Roh Soh-yeong tražila je značajan deo novca koji su stekli ona i njen suprug, a njihovo ukupno bogatstvo dostiglo je milijardu dolara.

Harrison Ford & Melissa Mathison

Na spisku najskupljih razvoda nalazi se i ime Harrisona Forda. Poznati holivudski glumac razveo se od Melisse Mathison 2004. godine, sa kojom je bio u braku od 1983. Razvod je koštao američkog glumica oko 118 miliona dolara, dok je Mathison preminula u novembru 2015. godine u 65. godini u Los Anđelesu.

foto:Pinterest

Najnovije