Harper's Bazaar Srbija

Rising stars: Ovo su glumci koji su zasijali u 2022. godini

O njima će se tek pisati u godinama koje su pred nama.

Iako mnogi od njih iza sebe imaju dugogodišnje karijere, uloge koje su tumačili u 2022. godini, koju polako privodimo kraju, pomogle su im da zasijaju jače na zvezdanom nebu. Neke od njih smo videli prvi put, a mnogi glumci, poput Evana Petersa, samo su nas uverili u svoj talenat. Tu je Milly Alcock, mlada australijska glumica, koju smo upoznali u seriji House of Dragon, pa Austin Butler, koji je, konačno, dobio ulogu kakvu zaslužuje – kralja rokerola, velikog Elvisa, Maya Hawke, koju smo prvi put videli u young adult filmu Do Revenge. Pogledajte celu listu. 

Milly Alckock 

Dvadesetvogodišnja australijska glumica igrala je Rhaenyra Targaryen u jednoj od najpopularnijih serija u 2022. godini, Kuća zmaja. Iako ju je kasnije zamenila Emma D’Arcy, Milly je ostavila snažan trag u novom HBO-ovom ostvarenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mils (@millyalcock)

Austin Butler 

Zavoleli smo ga još u seriji The Carrie Diaries, rado gledali u filmu Bilo jednom u Holivudu, ali nas je zauvek osvojio filmom Baza Luhrmanna, Elvis, gde je maestralno odigrao kralja roknrola, Elvisa Presleyja. Za ulogu se ozbiljno pripremao nekoliko godina, vežbao glas i sam otpevao sve pesme u ostvarenju australijskog reditelja, a da ne pričamo o pokretima i stavu koji je “skinuo”. Jedva čekamo da ga gledamo u novim ulogama. 

Maya Hawke 

Šta je drugo mogla da postane ćerka Ethana Hawka i Ume Thurman nego glumica i manekenka? Maya je imala veće uloge u seriji Stranger Things i filmu Male žene, ali je glavnu dobila tek ove godine u filmu Do Revenge. Maya pravi muziku i piše, a sledeće godine gledamo je u pet ostvarenja, od kojih je jedno film Wesa Andersona – Asteroid City

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Hawke (@maya_hawke)

Jenna Ortega 

Američka glumica latinskog porekla karijeru je započela još kao devojčica, a prvo veće pojavljivanje na malim ekranima ostvarila je ulozi mlade Jane u seriji Jane The Virgin. Gledamo je kao Sredu Addams, ostvarenju Tima Burtona na Netflixu, Wednesday, gde je osvojila publiku ne samo svojom fenomenalnom glumom, nego i plesom koji je sama smislila, a koji je trenutno hit na TikToku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moviewag (@moviewag)

Mia Goth

Gledali smo je u filmovima Suspiria i Ema,  a onda je usledio Pearl, psihološk triler u kojem saznajemo kako je mlada devojka, koju smo upoznali u cenjenom hororu X, postala brutalni ubica. Ako niste upoznati sa raskošnim Mijinim talentom, pogledajte Pearl, posebno ako volite i Jennu Ortegu, koja takođe igra u ovom ostvarenju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 💌 (@attr2cted)

Simone Ashley 

Apsolutna zvezda druge sezone serije Bridgerton, britanska glumica Simone Ashley imala je veliku ulogu i u drugoj sezoni Netflixovog hita Sex Education. Od malena peva i svira klavir, a glumom je počela da se bavi zbog Quentina Tarantina, nakon što je, izjavila je, odgledala sve njegove filmove u cugu. 

 

Evan Peters 

Omiljena zvezda reditelja Ryana Murphyja, upravo je u saradnji sa njim Evan Peters napravio svoje najboje uloge. Nakon Netflixovog ostvarenja, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, rekao je da će da napravi pauzu od igranja morbidnih, psihološki poremećenih likova, pa jedva čekamo da ga gledamo u nekim malo drugačijim filmovima i serijama, poput, recimo, Mare of Easttown, gde je igrao detektiva, lika za čije tumačenje nagrađen prestižnim priznanjima. 

 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije