Harper's Bazaar Srbija

Kako Salma Hayek uklanja svoje podočnjake?

Otkrivamo njenu futurističku tajnu.

Bez obzira na godine i ton kože, podočnjaci su za većinu žena „trn“ kada je reč o njihovom izgledu bez šminke.

Umesto da neprestano tražite savršen korektor, koji će vam pružiti potpunu pokrivenost bez zadržavanja u finim borama oko očiju, možda bi bilo poželjno pronaći najbolji tretman za podočnjake, kako bi se problem rešio u korenu. Isto mišljenje ima i Salma Hayek.

Kako izgleda futuristički tretman za podočnjake?

Nedavno je glumica otkrila tretman koji prati za podočnjake, a to je vrlo poseban uređaj za lepotu sa LED svetlom. Zvezda je na Instagramu postavila fotografiju na kojoj pozira u svojoj svlačionici “noseći” ovaj uređaj, dok je u opisu fotografije napisala: “Isprobavam novu fotografiju pre fotografisanja da oteram podočnjake!”.

Salma Hayek možda još nije obavestila svoje pratioce o efektima, ali s obzirom na mnoštvo korisnih svojstava fototerapije, možemo pretpostaviti da je izuzetno efikasna.

Šta je fototerapija?

LED (Light Emitting Diode) svetla su tek nedavno počela da se koriste kao deo lečenja kožnih bolesti. Fototerapija je neinvazivna i tokom nje se ne-toplotna energija LED svetlosti koristi za aktiviranje prirodnih ćelijskih procesa u telu kako bi se ubrzalo podmlađivanje i obnavljanje kože.

Neke od njenih prednosti su što ne povređuje kožu, ne ostavlja ožiljke i ne zahteva vreme oporavka nakon sesije. Svaka boja ima specifičnu težinu, temperaturu, talasnu dužinu, gustinu i nivo energije. Zavisno od toga koliko često emituju i koliko duboko prodiru, veruje se da LED svetla imaju različite biološke efekte.

Crveno svetlo, koje koristi Salma Hayek je ono koje prodire dublje u kožu. Aktivira fibroblaste da proizvode više kolagena i tako pomaže smanjenjem bora, poboljšavajući teksturu i elastičnost kože. Tačnije, prema izveštaju Univerziteta Harvard LED svetlo može da reši neke od znakova povezanih sa fotostarenjem na koži.

foto:profimedia

Najnovije