Harper's Bazaar Srbija

Srećan rođendan Meg Ryan! 20 najzanimljivijih fotografija u karijeri poznate glumice

Meg je utelotvorila slatku, ali zbunjenu devojku u hitovima: “Kada je Hari sreo Sali” (1989), “Imaš poštu!” (1998), Neispavani u Sijetlu (1993).

Srećan rođendan, Meg Ryan!

Zvezda danas puni 60 godina, te smo odlučili da napravimo malu rekapitulaciju glumičinog dosadašnjeg rada.

Tokom 90-ih, Meg Ryan je bila kraljica američkih romantičnih komedija.

Meg je utelotvorila slatku, ali zbunjenu devojku u hitovima Nore Ephron: “Kada je Hari sreo Sali” (1989), “Imaš poštu!” (1998), Neispavani u Sijetlu (1993).

Iznenađujuće ili ne, Meg nikada nije volela da je nazivaju “slatkicom Amerike”, što je termin koji je skovala upravo Nora Efron.

“Shvatila sam da je to kompliment koji znači da sam simpatična… ali takođe sam osećala da se na mene projektuju ideje koje nemaju nikakve veze sa mnom. Nikada se nisam osećala kao veoma konvencionalna osoba.”– izjavila je Meg za magazin InStyle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

“Imaš poštu!” … kako je to bio sladak film. Što se tiče Meg, bila je divna (ali zar nije uvek?). Da li smo svi sanjali da vodimo sopstvenu knjižaru dugo vremena nakon toga (ili je to imalo jednako veze sa ljubavlju prema knjigama kao i sa ovim malim bioskopskim užitkom)?

Nažalost, poslednji film kojeg se sećam da sam gledala sa našom rođendanskom devojkom bio je “Kejt i Leopold”. Bilo je to u gimnaziji, gde se čitav razred okupio da pogleda ovu toplu priču. I u godinama koje su usledile, ovo su bili neopterećujući filmovi koje sam neretko mogla ponovo da pogledam.

Nakon toga, Meg je naporno radila da promeni svoj imidž “dobre devojke” preuzimajući dramske uloge u filmovima kao što su “U zemlji žena” i u trileru “In the Cut”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

Dobila je pozitivne kritike za nastup alkoholičara koji u filmu „Kad muškarac voli ženu“ (1994) i kapetana američke vojske u filmu “Hrabrost pod vatrom” (1996).

U galeriji pogledajte 20 fotografija najzanimljivijih trenutaka u glumičinoj karijeri, ali i njenih najlepših portreta.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije