Trudna Meghan Markle prvi put se pojavila na televiziji nakon kontroverznog intervjua sa Oprah Winfrey

Meghan Markle prvi put se pojavila na televiziji nakon objavljivanja kontroverznog intervjua.

U video formatu obratila se publici koncerta Vax Live, koji se održao 8. maja.

Meghan i njen suprug, princ Harry, učestvovali su kao predsednici kampanje na koncertu na kojem su se pojavili Foo Fighters, Jennifer Lopez i H.E.R  u znak podrške svetskim naporima za vakcinaciju protiv širenja Covid-19.

U video apelu, vojvotkinja Megan, trudna sa svojim drugim detetom, pojavila se u cvetnoj crvenoj haljini Carolina Herrera.

„Tokom protekle godine zajednice su se junački okupljale u borbi protiv Covid-19. Večeras smo se okupili jer vidimo svetlost ispred sebe ”, rekla je Megan u unapred snimljenoj poruci. „Ali svako od nas mora pronaći svoj put napred. Kao predsedavajući kampanje Vax Live, moj suprug i ja verujemo da je veoma važno da naš oporavak daje prednost zdravlju, bezbednosti i uspehu svih – a posebno žena koje su uglavnom pogođene ovom pandemijom. “

Meghan je govorila o “porastu rodno zasnovanog nasilja” i “novim preprekama koje su preokrenule tako značajan napredak u ravnopravnosti žena na poslu”. Dodala je da je 5,5 miliona žena izgubilo posao u Sjedinjenim Državama od početka pandemije i da je 47 miliona na ivici siromaštva. „Ali ako zajedno radimo na dostavljanju vakcina u svaku zemlju i svaki kontinent, insistirajući na pravednoj distribuciji vakcina i poštenoj ceni … tada možemo započeti potpuni oporavak “, rekla je vojvotkinja.

foto:Twitter

Najnovije