Mesečni horoskop 31.12.2022. - 31.01.2023.

Autor horoskopa: Gordana Antić

Ovan

U prvoj polovini januara mnogi Ovnovi mogu imati osećaj da se ne dešava mnogo toga i da počinju da tapkaju u mestu. Ovo najverovatnije uopšte nije slučaj, već je osećaj koji imate posledica urađenog posla u proteklom periodu. Izvesno je da ste razrešili neke probleme i na privatnom i na poslovnom planu i iznenadno odsustvo drame u vašem životu može u isto vreme doneti veliki osećaj olakšanja, ali i neočekivane praznine. Sa većinom praznika iza vas ovo je idealan momenat da napravite predah i razmislite na koji način želite dalje da nastavite. Ovo se prvenstveno odnosi na projekte koji su vezani za obrazovanje, kao i na odnos sa rođacima ili nekim iz neposrednog okruženja.

U proteklom periodu ste bili udaljeni od jedne bliske osobe, ili fizički ili emotivno, i sada će vam se ukazati pogodna prilika da ponovo ostvarite malo bliskiji odnos. Ovo je generalno govoreći dobar period za saradnju sa ljudima koji razmišljaju slično kao vi, kao i za uvođenje određenih promena na polju porodice ili karijere. Iako aspekti na ovom planu jesu povoljni očekujte da će biti potrebno da uložite dodatni napor i vreme, ali trud će vam se na kraju isplatiti.

U drugoj polovini meseca biće vam mnogo jasnije gde tačno stojite i kako želite dalje da nastavite. Ukazaće vam se neke nove prilike da ostvarite kontakt sa jednom osobom iz inostranstva, kao i da nastavite sa nekim planovima koje ste započeli prošle godine i tada niste stigli da ih završite. Raspoloženje i samopouzdanje će biti na visokom nivou, pa iskoristite to da zadobijete nove saveznike i podršku.

Bik

Period oko praznika i Nove godine je za većinu Bikova bio prilično intenzivan. Početak januara ćete dočekati uz osećanje odlučnosti da neke bitne stvari drastično promenite na bolje u svom životu. Ovo se neće odnositi samo na vaš odnos prema obavezama i poslu, već i na neka lična ubeđenja koja odavno niste revidirali. Nastavak rada posle praznika će obeležiti novi entuzijazam i želja da proširite svoj poslovni krug i ostvarite nove kontakte. Prvi deo meseca je idealno vreme i za partnerstvo, posebno kada su u pitanju finansije.

Polovinom januara će započeti period koji će za vas verovatno potrajati nekoliko meseci i u kom ćete se mnogo bolje upoznati sa grupom ljudi ili organizacijom od koje možda na neki način makar delom zavisite. Ako ste razmišljali o promeni radnog okruženja, ili drastičnijem koraku kao što je promena karijere, sada je vreme da počnete da se za to ozbiljno pripremate.

U drugoj polovini meseca počeće da vam se otvaraju nove poslovne mogućnosti i ovo vam može doneti mnoštvo novih i prilično ozbiljnih obaveza. Mnogi pripadnici ovog znaka se u ovom periodu mogu osetiti kao da je potrebno da unaprede svoje znanje na određenom polju. Ako se u ovome pronalazite znajte da je idealan momenat da se pozabavite i ovim aspektom svog života.

Poslednji dani januara će vam doneti promenu perspektive ili okruženja koja će pomeriti vaš fokus sa polja karijere na polje međuljudskih odnosa. Iako su vaše akcije motivisane dobrim namerama, znajte da neko iz okruženja može zloupotrebiti vaš trud ako ne budete dovoljno pažljivi.

Blizanci

Nakon nekoliko prilično burnih dana oko Nove godine januar će mnogim Blizancima doneti neke sasvim nove izazove. Sve što u ovom periodu budete radili biće obeleženo snažnim emocijama, prvenstveno kada je u pitanju odnos sa najbližima. U odnosu sa partnerom može se pojaviti osećanje neizvesnosti i nesigurnosti, što verovatno potiče iz trenutne materijalne situacije za koju smatrate da može biti mnogo bolja.

Iako vam na momente može delovati kao da stvari ne stoje baš sjajno, ovo je u stvari odličan period za introspekciju. Imaćete priliku da se mentalno vratite u prošlost i dođete do uzroka koji direktno utiču na neke vaše vrlo bitne životne stavove. U celom procesu možete mnogo toga novog naučiti o sebi, nakon čega ćete se osetiti osnaženo i osveženo.

Nemojte se začuditi ako ovaj vaš unutrašnji put sa sobom donese i nekoliko iznenađenja. Vrlo lako možete otkriti da imate afinitet prema učenju nečeg što je na samoj granici sa onim što je naučno prihvatljivo i na vama je da odlučite koliko daleko želite da idete preko te granice. Povežite se sa ljudima koji imaju slična interesovanja i možete otkriti jedan sasvim novi svet.

U drugoj polovini meseca vaša novootkrivena interesovanja vam mogu otvoriti neke nove vidike i dati vam inspiraciju da ozbiljnije nastavite dalje. Poslednjih dana januara vaše raspoloženje će biti izuzetno dobro i biće vam čudno što ste do pre samo nekoliko dana bili poprilično zabrinuti. Posvetite se učenju i mnogi aspekti vašeg života će se popraviti.

 

Rak

Već na samom početku januara većini Rakova će fokus biti na međuljudskim odnosima, posebno kada su u pitanju voljena osoba i najbliža porodica. Ovo je period i kada jedna osoba sa kojom dugo niste bili u kontaktu može pokušati ponovo da zauzme bitnu ulogu u vašem životu. Do vas lako može stići poziv za saradnju iz inostranstva, ili od nekoga od koga to uopšte ne biste očekivali. Povoljan je momenat da svoje snage udružite sa nekim ko ima snažnu viziju budućnosti, makar to značilo da je potrebno da napravite i nekoliko ustupaka ili kompromisa.

Ceo januar, pa sve do kraja maja tekuće godine je odličan period za razvoj karijere i pravljenje novih poslovnih planova. Ako ste protekle godine započeli nešto što ste morali da ostavite po strani, sada možete uspešno da nastavite da radite i na tom polju. Ukoliko vam se ukaže prilika koja od vas zahteva hrabrost ili neuobičajen korak nemojte se ustručavati da okušate svoju sreću, jer su ovo stvari koje će vam biti dostupne prilično kratko.

Krajem meseca do vas može stići i zvanična ponuda za saradnju sa organizacijom koja obećava razvoj i svetlu budućnost. Ukoliko imate bilo kakva dugovanja, ili ste razmišljali o pravljenju novog finansijskog plana, sada je idealna prilika da se time pozabavite. Ovo je nešto što će vam vrlo brzo drastično popraviti raspoloženje.

Neko sa kim ste proteklih meseci bezuspešno pokušavali da stupite u kontakt može ponovo postati dostupan. Očekujte značajno poboljšanje kvaliteta u komunikaciji.

Lav

Krajem prošlog meseca mnogi Lavovi su na poslovnom planu doživeli niz promena. Vrlo je moguće da je neko od kolega naglo napustio kolektiv i da su se pojavila neka nova lica. Početak januara će vam pružiti odličnu priliku da se bolje organizujete na poslu, bez obzira na sve promene koje se i dalje osećaju. Do vas lako može stići ponuda za koju ste mislili da vas je zaobišla, ili da ste jednostavno zakasnili. Nemojte se ustručavati da predstavite svoje ideje, čak i one malo drastičnije, ali prvo budite sigurni da imate nepodeljenu podršku svojih kolega.

Polovinom januara briga o poslu i karijeri će pasti u drugi plan, a vaš fokus će prvenstveno biti na prijateljstvu i odnosima sa najbližima. Vrlo je moguće da vas u ovom periodu očekuje promena okruženja, ili kraće putovanje. Ovo se može dogoditi iznenada i navesti vas da izađete iz svoje zone komfora.

Na ljubavnom planu bi najbolje bilo da se u ovom periodu prilagodite voljenoj osobi ili potencijalnom partneru, jer je on trenutno u mnogo snažnijem položaju emotivno nego vi. Nemojte insistirati da sve bude po vašem po svaku cenu, jer je vrlo moguće da trenutno niste u mogućnosti da sagledate širu sliku. Ako uspete da obuzdate svoju tvrdoglavost i postavite se kako treba, za mesec ili dva možete očekivati da će vaša veza biti snažnija nego ikad. Očekujte period koji će potrajati veći deo godine i doneti vam više pozitivnih dugoročnih promena.

 

Devica

Device su imale izuzetno intenzivan period oko praznika i početkom januara ovo osećanje će se nastaviti. Glavna preokupacija prve nedelje meseca će vam biti porodični odnosi, kao i društveni i ljubavni život. Očekuje vas interesantan razvoj događaja gde će vam fokus biti na tome kako da se pozicionirate i predstavite svoje stavove u najboljem svetlu.

Polovinom meseca mnogi pripadnici znaka mogu dobiti nalet snažne inspiracije i doći do nekih sjajnih ideja. Ukazaće vam se nekoliko dobrih prilika da ostatku sveta pokažete od čega ste napravljeni i šta ste sve sposobni da uradite. Ako imate neki kreativni projekat na kom ste ranije radili, ali ste morali da ga ostavite po strani, sada je idealna prilika da mu se vratite i posvetite. Povoljni aspekti na ovom polju će potrajati sve do kraja januara, ali ipak nemojte ostaviti sve za poslednje dane meseca. Vaša ponovo probuđena kreativnost se vrlo lako može pozitivno odraziti i na vaš ljubavni život, gde vam sitni eksperimenti i prevazilaženje tabu tema mogu otvoriti nove horizonte.

Dok budete radili na svojim kreativnim idejama i možda i nekim novootkrivenim talentima nemojte zaboraviti na svoje obaveze i poslovni život. Na ovom planu su izvesne određene promene i poslednjih dana meseca njihov efekat može postati više nego očigledan. Veći deo nove godine će biti obeležen transformacijama na polju posla i karijere i bilo bi odlično da već od januara počnete da širite svoju mrežu kontakata i potencijalnih saradnika.

Vaga

Većina Vaga će se početkom meseca osećati pomalo iscrpljeno od intenzivnog druženja sa porodicom i prijateljima tokom praznika i želeće da se bar malo osame. Srećom januar će pružiti ovakvu priliku, a najbolji način da se opustite i napunite svoje baterije biće uz partnera.

Ovo je idealan period za ljubav i romansu, posebno ako je poslednji deo protekle godine bio obeležen izazovima ili problemima na ovom polju. Možda vam je delovalo kao da je partner pomalo skrenuo sa vašeg zajedničkog puta, ali vaša vera u zajedničku budućnost će sada početi da se vraća. Slobodni pripadnici znaka u ovom periodu mogu upoznati jednu novu zanimljivu osobu ili ponovo stupiti u kontakt sa nekim ko im je bio bitan u prošlosti.

Veći deo meseca je izuzetno povoljan za bavljenje kreativnim idejama i njihovim predstavljanjem drugima. Povežite se sa ljudima ili grupama koje mogu da vas podrže i pomognu vam da proširite svoja znanja i vidike kroz dodatnu edukaciju ili kraće putovanje. Izvesno je da će vam se polovinom meseca ukazati jedna dobra prilika koja će sa sobom nositi znatne benefite, ali i ozbiljne obaveze. Dobar je momenat da razgovarate sa voljenom osobom i započnete planiranje novih zajedničkih projekata. Moguće je i da će biti potrebno da poradite na svojoj povučenosti i stidljivosti kako biste došli do izražaja.

Poslednji dani meseca biće povoljni za sve što ima veze sa intimnim vezama i ovo je idealno vreme da odnos sa voljenom osobom podignete na viši nivo. Partner je do sada uspešno razrešio sve prepreke i spreman je da sa vama posvećeno nastavi u budućnost.

Škorpija

Sam početak meseca će za većinu Škorpija biti izuzetno miran. Krajem prošle godine uspeli ste da uradite skoro sve što ste planirali i prvih dana januara neće biti većih uzbuđenja. Očekuju vas i neke dobre vesti, posebno kada su u pitanju odnosi sa najbližima i porodicom. Vrlo je moguće i da će vas u ovom periodu kontaktirati osoba na koju ste čekali da načini prvi korak.

Polovinom meseca imaćete osećaj da ste spremni da nastavite sa nekoliko planova na kojima ste već duže vreme radili, bilo da su u pitanju porodica, finansije, posao ili ljubavni život. Ako odlučite da se fokusirate na posao, na ovom polju ćete imati šansu da napravite ozbiljne pomake. Atmosfera u okruženju će biti puna entuzijazma, a vi ćete biti željni da svoje ideje sprovedete u delo.

Ekipa ljudi sa kojima ste navikli da sarađujete će posle dužeg vremena ponovo biti na okupu i ovo vam svima može dati novi nalet inspiracije i optimizma. Vaš pragmatični pristup će se preneti na i druge van radnog okruženja i nemojte se iznenaditi ako se nađete u ulozi lidera u okviru grupe koja je spremna na konkretne izazove.

Poslednjih dana meseca imaćete osećaj zadovoljstva i postignuća, uz saznanje da vam je nova godina počela uspešno i produktivno. Ovo je odličan period da se pozabavite i kućnim finansijama, posebno ako je u proteklom periodu bilo neplaniranih troškova. Dobro ćete se slagati sa svima sa kojima budete sarađivali i biti u stanju da napravite velike korake napred tokom većeg dela januara.

Strelac

Pripadnici ovog znaka će početkom meseca ponovo otkriti aktivnu stranu svoje ličnosti. Uz novi nalet energije biće vam prilično lako da u pravom svetlu prikažete i sebe i svoje ideje, bilo da je u pitanju neki ozbiljni poslovni projekat, pomak u karijeri, ili nešto na privatnom planu. Ovakvo stanje će se nastaviti sve do polovine maja, ali januar je vreme kada bi trebalo da započnete sa realizacijom projekata koji su do sada bili samo u fazi planiranja. Vaše samopouzdanje će biti na visokom nivou, posebno uz saznanje da ste uspešno razrešili neko porodično pitanje. Spremni ste da svojim akcijama ostavite vidljiv trag u okruženju.

Prva polovina januara je i odličan period da stupite u kontakt sa nekim čije se ideje poklapaju sa vašim moralnim kompasom. Razmislite na koji način najbolje može da doprinesete i koje sve svoje veštine možete da upotrebite. Ljudi sa kojima budete sarađivali biće vedrog duha i dobro raspoloženi, što će za vas predstavljati pravo osveženje. Povoljan je period i za ljubav i romansu i na ovom polju možete očekivati da se dobro zabavite. Moguće je da ćete se naći u situaciji da organizujete neko okupljanje ili društveno događanje, pa čak i da odigrate ulogu posrednika između dvoje prijatelja koji očigledno imaju snažna osećanja jedno prema drugom.

Poslednji dani januara će još jednom staviti akcenat na sve dobro što vam se u proteklom periodu dešavalo. Odličan je momenat za povezivanje sa ljudima iz raznih branši i pravljenje novih kontakata. Ovo može biti i prekretnica za partnera koju ste očekivali. Budućnost deluje svetlo.

Jarac

Početak januara će mnogim pripadnicima ovog znaka doneti osećaj olakšanja, najviše zbog saznanja da su krajem prošle godine uspešno završili sa nečim bitnim i prilično opterećujućim. Moguće je da ste prošli kroz niz promena kada su u pitanju porodica i finansijska sigurnost, kao i kroz neke malo ozbiljnije izazove. Budite zadovoljni što ste u skoro celom kriznom periodu ostali hladne glave i čak bili u prilici da pružite pomoć i podršku nekome od svojih bližnjih. Početak meseca je vreme kada bi trebalo da se opustite i brige ostavite u drugom planu.

Na poslovnom planu možete očekivati pojačanu tenziju od strane nekog od kolega, kao i otežanu komunikaciju. Moguće je da se u kolektivu dešava nešto čega niste u potpunosti svesni i da neko trenutno pokušava da konačno stavi tačku na nešto čime se baš i ne ponosi. Sva je prilika da će se ova situacija uspešno razrešiti pre kraja meseca.

Na privatnom planu u prvoj polovini januara možete ponovo biti uvučeni u neku raspravu ili nepoželjnu situaciju za koju ste mislili da je već završena. Ako ne budete pažljivi vrlo je moguće da će vam biti potreban veći deo meseca kako biste konačno uspešno razrešili celu priču.

Poslednji dani januara će doneti pozitivan razvoj situacije i dobro raspoloženje. Ovo je izuzetno povoljan period da učvrstite svoju materijalnu poziciju i prigrlite prilike koje vam se pružaju, posebno ako želite da ponovo pokrenete neki porodični projekat.

Vodolija

Vodolije očekuje vrlo pozitivan i prijatan početak meseca, posebno kada su u pitanju ljubav i odnos sa najbližima. Ovo je odličan period za uspostavljanje prisnijeg odnosa sa partnerom, dok će slobodne Vodolije imati priliku da upoznaju jednu nesvakidašnju i vrlo zanimljivu osobu. Polje porodice je takođe u vrlo povoljnom položaju, posebno ako se neko ko je bio nedostupan upravo vratio.

Veći deo januara će biti obeležen sjajnim prilikama za komunikaciju, upoznavanje novih ljudi i uspostavljanje bliskijih odnosa sa ljudima znatne inteligencije, šarma i ukusa. Ako ste spremni da preduzmete proračunati rizik ovo vam se može višestruko isplatiti. Maltene čega god se budete prihvatili će vam ići od ruke, bilo da su u pitanju poslovna ili privatna sfera vašeg života. Ovo će vam pružiti znatno samopouzdanje, a činjenica da su porodica i prijatelji spremni da vas u potpunosti podrže samo će pojačati vaš osećaj uspeha. Bićete okruženi ljudima koji ne samo što će sa sobom doneti i neke nove prilike, već će vam biti i izuzetno zabavni.

Poslednjih dana januara će vam se ukazati neke nove obaveze na društvenom ili porodičnom planu. Jedna vama izuzetno bitna osoba će vam u ovome pružiti pomoć i podršku. Imaćete osećaj da ste završili sa jednim poglavljem svog života i da je novo već započelo. Projekti koje započnete pre kraja januara će se stabilizovati do proleća i imati potencijal da vam donesu znatan priliv resurasa i veću kontrolu nad nečim što vam je u životu prilično bitno.

Ribe

Ribe će prvih dana januara želeti da se osvrnu na poslednje mesece protekle godine i razmisle o nekim stvarima koje nisu uspele u potpunosti da završe. Ovo se može odnositi na polje posla ili neki privatni projekat koji jednostavno niste imali vremena da privedete kraju. Sada ćete biti u raspoloženju da proširite svoja znanja i resurse kroz neke vama nove stvari, što može biti i na materijalnom i na duhovnom nivou.

Prijatelj sa kojim niste duže vreme bili u kontaktu može se iznenada pojaviti sa nekim novim i zanimljivim kontaktima i idejama, što se lako može poklapati sa vašim trenutnim planovima i ambicijama. Ako uspete da ostvarite saradnju period znatnog rasta može potrajati do sredine proleća, nakon čega bi trebalo da analizirate urađeno i razmislite u kom smeru tačno želite dalje da nastavite.

Vaše osnaženo samopouzdanje će vas inspirisati da razrešite i neke nedorečene odnose sa ljudima koji su se možda pokazali kao problematični u prošlosti. Moguće je da ste ranije samo imali loš tajming i da će stvari sada stajati neuporedivo bolje. Generalno govoreći u januaru možete očekivati niz dobrih vesti koje će se pozitivno odraziti i na vas i na vašu porodicu.

Poslednjih dana januara vaš glavni fokus će biti na unutrašnjem razvoju, uz svesrdnu pomoć osobe do koje vam je vrlo stalo. Odličan je momenat da se povežete sa grupom istomišljenika i zajedničkim snagama sprovedete svoje ideje u delo.