Harper's Bazaar Srbija

“Becoming Karl Lagerfeld”: Stiže nam serija o čuvenom dizajneru

Karl pre Lagerfelda.

Godine 1972. Karl Lagerfeld (Daniel Bruhl) ima 38 godina i još ne nosi svoju kultnu frizuru. On je dizajner ready-to-wear kolekcija, nepoznat široj javnosti. Dok upoznaje i zaljubljuje se u Jacquesa de Baschera (Théodore Pellerin), ambicioznog i uznemirujućeg mladog kicoša, najmisteriozniji modni dizajner se usuđuje da se bori protiv svog prijatelja (i rivala) Yvesa Sainta Laurenta (Arnaud Valois), genija visoke mode kojeg podržava ugledni biznismen Pierre Bergé (Alex Lutz).

“Becoming Karl Lagerfeld” nas uranja u srce 70-ih, u Parizu, Monaku i Rimu, gde pratimo procvat ove kompleksne i kultne ličnosti pariske mode, već vođene ambicijom da postane imperator mode. Između glamura i sukoba ega, grandioznih zabava i razornih strasti, mini serija otkriva priču o Karlu pre Lagerfelda, ispričanu po prvi put na ekranu i adaptirana iz bestselera „Kaiser Karl” od Raphaëlle Bacqué.

Serija takođe ističe modne i kulturne ličnosti koje su se u to vreme družile sa Karlom Lagerfeldom. Jeanne Damas, modna dizajnerka i glumica u filmovima “La Sincerite” i “Rock’n Roll”, igraće  Palomu Picasso, a legendarnu glumicu Marlene Dietrich, Sunnyi Melles. Andyja Warhola igra Paul Spera.

Prve dve epizode ​​biće premijerno prikazane na festivalu Canneseries, dok će serija biti dostupna na Disney+ kanalu. Pogledajte trejler u nastavku.

Foto: Profimedia

 

Najnovije