Harper's Bazaar Srbija

Novi film Wesa Andersona stiže u domaće bioskope

Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton, Edward Norton i Margot Robbie - samo su neke od zvezda ostvarenja Asteroid City.

Film Asteroid City Wesa Andersona konačno stiže u domaće bioskope (suuutra!). Smešten u izmišljeni, pustinjski grad u Americi, oko 1955. godine, film se bavi se Konvencijom mladih zvezdoznalaca/Svemirskih kadeta, koja je organizovana kako bi udružila učenike i njihove roditelje širom zemlje. Sem gledanja u svemir, druženja i takmičenja roditelji i deca postaće učesnici niza događaja koji će promeniti svet (okej, znamo da će biti i vanzemaljaca).

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu, gde je dobio odlične reakcije i kritike i publike koja je uživala ne samo u uvrnutoj radnji (koja se podrazumeva kad su filmovi Wesa Andersona u pitanju), nego i fenomenalnoj glumačkoj ekipi. Tu su Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan, Jeff Goldblum i drugi.

Ako volite Wes Andersonovu estetiku, genijalne scenarije (scenario za ovaj film pisao je u saradnji sa Romanom Coppolom) i iščašene radnje i situacije, koje ima apsolutno svako njegovo ostvarenje, uživaćete i u ovom, tačno 104 minuta. A ukoliko želite da se, pre nego što pogledate Asteroid City, prisetite njegovih prethodnih fimova, onda to uradite sa sledećih pet wesandersonovskih remek-dela: 

The French Dispatch 

The Grand Budapest Hotel 

Moonrise Kingdom 

The Royal Tenenbaums

Rushmore 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia

Video: YouTube 

Najnovije