Harper's Bazaar Srbija

Serija “The Idol” otkazana je nakon samo jedne sezone

Goodbye, angel.⁠

“The Idol”, serija Sama Levinsona i Abela aka The Weekenda, koja je izazivala kontroverze i pre nego što je puštena u etar, otkazana je posle jedne sezone.

„The Idol je bio jedan od najprovokativnijih originalnih programa HBO-a i zadovoljni smo snažnim odzivom publike“, rekao je portparol striming platforme. „Posle dugog razmišljanja i razmatranja, HBO, kao i kreatori i producenti odlučili su da ne idu dalje sa drugom sezonom. Zahvalni smo kreatorima, glumcima i ekipi na njihovom neverovatnom radu.”

Prva sezona završena je 2. jula nakon samo pet epizoda – skraćenih od provobitno planiranih šest. Odluka o otkazivanju doneta je nedavno, nakon preispitivanja da li serija ima potencijal da se nastavi. Režiran od strane Levinsona i The Weekenda, sa Weekendom i Lily-Rose Depp u glavnim ulogama, The Idol je počeo da puni naslovne strane i magazinske portale mnogo pre samog debija.

U aprilu 2022. pojavila se vest da je Amy Seimetz napustila mesto producenta i da će je zameniti Levinson (koji je režirao i Euphoriu), pošto je serija pretrpela višestruka presnimavanja. U martu 2023. Rolling Stone izneo je ozbiljne optužbe o toksičnoj atmosferi na setu, na šta je Weekend odgovorio objavljivanjem izbrisane scene iz serije, gde njegov lik govori o Rolling Stone-u kao “irelevantnom”. Na Filmskom festivalu u Kanu, Levinson je rekao da ga je članak naterao da shvati da će The Idol biti „najveća serija leta“.

Sve u svemu, “The Idol” je loše primljen od stane gledalaca, sa 19% odobravanja na Rotten Tomatoesa, te je bilo jasno da bi svaka dalja priča bila suvišna.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije