Harper's Bazaar Srbija

Sve što treba da znate o novoj seriji Natalie Portman “Lady in the Lake”

Dugo očekivana triler-drama, u kojoj Natalie igra glavnu ulogu, dok je istovremeno u ulozi izvršnog producenta.

Vreme je da uzmete kokice i pozovete svoje prijatelje filmofile. Kultna Black Swan zvezda, Natalie Portman, priprema se za još jednu ulogu nakon svoje nominacije za Zlatni globus za film May December prošle godine. Ovog puta, ona prelazi sa velikog ekrana na mali ekran sa televizijskom adaptacijom romana “Lady in the lake” iz 2019. godine autorke Laure Lippman za Apple TV+. Drama triler miniserija nosiće isti naslov. Režiju i scenario potpisuje Alma Har’el, a u timu za produkciju su i sama Portman, zajedno sa Har’el, Boaz Yakin i Christopher Leggett, među ostalima.

No pre samog upuštanja u novu seriju, otkrivamo vam sve što bi trebalo da znate o Lady in the lake.

Radnja serije

Smeštena u 1960-e, “Dama na jezeru” istražuje turbulentnu raskrsnicu novinarstva, rasizma, mizoginije i kriminala. Miniserija se fokusira na lik Natalie Portman, Maddie Schwartz, istraživačku novinarku koja napušta udoban život kako bi se posvetila novinarstvu. Dok uranja u živopisnu ali napetu sliku Baltimora, Maddie se upliće u potragu za pravdom za dva zastrašujuća ubistva. U središtu njenog traganja za istinom je sukob sa ženom posvećenom olakšavanju borbe crne zajednice Baltimora, što na kraju izaziva napetosti i otkriva dublje društvene podele.

Inspirisana stvarnim događajima, autorka Laura Lippman tka uzbudljivu priču koju crpi iz eha dva nerešena ubistva, pokrećući moćno istraživanje rasa, privilegija i neumornog traženja pravde u turbulentnoj eri.

Ko čini glumačku ekipu

U martu 2021. godine, Natalie Portman i zvezda filma “Crni panter” Lupita Nyong’o dobile su glavne uloge u miniseriji “Lady in the lake”. Međutim, 2022. godine, Nyong’o je odustala od miniserije i kasnije je zamenila Moses Ingram, poznata po ulozi Jolene u seriji “Damin gambit”. Prema Variety, “Dama na jezeru” bila je druga televizijska uloga iz koje je Nyong’o izašla od 2020. godine, kada je takođe odustala od serije “Americanah” na HBO Maxu zbog “problema sa rasporedom izazvanih pandemijom”.

Dodatno, 2022. godine, glumci Mikey Madison, Y’Lan Noel, Sean Ringgold, Noah Jupe, Brett Gelman, Byron Bowers i Mike Epps pridružili su se glumačkoj postavi.

Kada će biti objavljena

Trenutno, Apple još nije potvrdio tačan datum premijere niti broj epizoda za miniseriju. Ipak, fanovi mogu očekivati da će “Dama na jezeru” biti prikazana na Apple TV+ negde ove godine. Ako već nestrpljivo čekate da je pogledate, ne brinite – stiže pre nego što očekujete!

Foto: Instagram

Najnovije