Harper's Bazaar Srbija

Izašao je trejler za “Joker 2” i ushićenje oko “bad romance” Lady Gage i Joaquina Phoenixa raste

“Više nisam sam"

Klovn-princ zločina i Harley Quinn žele da znate da je ljubav ono što je svetu sada potrebno. To je poruka prvog trejlera za “Joker: Folie à Deux”, u kojem Joaquin Phoenix reprizira svoju Oskarom nagrađenu ulogu Arthura Flecka (koji kasnije postaje zloglasni neprijatelj Betmena) i udružuje sa Lady Gagom kao jednako izopačenom Harley Quinn.

Mračni i sirovi snimci počinju u Arkham Asylumu – gde je Joker zatvoren na kraju prvog filma – dok Arthur Fleck ima “slučajni susret” s drugim pacijentom (pretpostavljate, Gaga kao Harley Quinn). Nakon susreta u hodnicima zatvora, oni se ludo, duboko zaljubljuju i planiraju da pobegnu iz svojih prsluka kako bi se suočili sa svetom izvan svojih obloženih ćelija.

To ih dovodi na ulice Gothama, gde manično plešu i vrtoglavo se okreću po gradu. “Nisam niko. Nisam ništa uradila u životu kao ti”, kaže Harley Quinn Jokeru dok pantomimski puca sebi u glavu.

Prvi film je poslužio kao mračna priča o poreklu Jokera, povučenog, borbenog stand-up komičara i povremenog klovna. U drugom delu, on ponovo nastupa na svim vrstama pozornica sa Harley Quinn kao njegovom poremećenom muzom – i ona nosi njegov prepoznatljivi makeup. Međutim, u ovoj filmskoj avanturi, on ne deluje tako usamljeno.

“Reći ću ti šta se promenilo”, kaže Joker u trejleru. “Više nisam sam – o tome bismo trebalo da pričamo!” Trejler završava s Harley u Arkham Asylumu dok crta srećan osmeh crvenim ružem na staklenoj pregradi između nje i Jokera. “Želim da vidim pravog tebe”, kaže.

Režiser Todd Phillips je rekao da su on i Phoenix uvek razgovarali o snimanju nastavka. “Previse smo voleli lik Arthura, ali nismo hteli da pokvarimo [originalni] film”, rekao je. “Izabrali smo Gagu jer je magična.” Malo se zna o samoj radnji nastavka, za koji se navodno kaže da je mjuzikl sa džuboks pesmama.

Todd je rekao da ta kategorizacija nije potpuno tačna, iako će film imati mnogo pesama i plesnih tačaka. “Voleo bih da kažem da je to film u kojem je muzika suštinski element”, rekao je. “Ne odstupa previše od prvog filma. Arthur ima muziku u sebi. On ima svoju gracioznost.”

“Joker 2” će premijerno biti prikazan na velikom platnu 4. oktobra 2024. – tačno pet godina nakon prvog filma. Originalni film je koštao 62,5 miliona dolara za proizvodnju, neobično konzervativan budžet za adaptaciju stripa. S obzirom na njegov finansijski uspeh, za nastavak je odobren znatno veći budžet od 200 miliona dolara.

Uživajte u trejleru, do tada.

Foto: Profimedia, Youtube

Najnovije