Harper's Bazaar Srbija

Zendaya nastavlja da piše istoriju

Glumica je najmlađa zvezda koja dva puta nominovana za Emmy.

Sinoć su objavljene nominacije za Emmy nagrade koje se dodeljuju za izvanredna televizijska postignuća, a među glumicama koje imaju najviše nominacija ponovo se našla Zendaya.

Dvadesetčetvorogodišnja zvezda nominovana je za 4 nagrade – jednu za glumu, dve za pisanje pesama koje su korišćenje u emisiji i jednu za produkciju.

Zendayi je ovo druga nominacija za Emmy – ponovo za ulogu problematične tinejdžerke Rue u HBO seriji Euphoria, što je čini najmlađom glumicom koja je dva puta nominovana za prestižno priznanje, ali i najmlađom koja je ikada nominovana za Emmy kao producentkinja.

Zbog uloge Rue, Zendaya je već ušla u istoriju kada je 2020. postala najmlađa glumica koja je osvojila Emmy za glavnu ulogu u nekoj seriji (tada je imala 24) i druga glumica afroameričkog porekla koja je osvojila nagradu u ovoj kategoriji (prva je Viola Davis za ulogu u How to Get Away With Murder).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Serija Euphoria, televizijsko remek – delo, ove godine nominovana je u 16 kategorija, a Zendaya će se za Emmy takmičiti u još jednoj kategoriji – za produciraje i pisanje originalne pesme, što je učinila takođe u Euforiji, za I’m Tired i Elliot’s Song.

Nakon proglašenja nominacija, Zendaya je okačila post na instagramu u kome je izjavila da oseća ogromnu zahvalnost za sve lepo što joj se trenutno dešava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

– Rad na ovoj seriji sa fenomenalnom eipom koju čine najtalentovaniji ljudi na svetu je takva provilegija, kao i to što učim od njih svaki dan – to je vrhunac mog života. Toliko sam ponosna što radim sa vama i čestitam vam! Ne postoje reči kojima mogu da izrazim ljubav i zahvalnost koje osećam sada, sve što mogu da kažem je hvala, hvala celim mojim srcem. Hvala svima koji su na bilo koji način povezani sa našom serijom, čast mi je što to iskustvo delim baš sa vama. Hvala ti Same Levinsone za sve što radiš – ova serija je ovakva samo zbog tvog srca, hvala Labirnthu, hvala Marcell Rév, hvala HBO, hvala producentskoj kući a 24 zato što ste najbolji kreativni saradnici. Ponovo smo svi nominovani za Emmy, napisala je ona, očigledno preuzbuđena.

Euphoria, jedno od najgledanijih HBO ostvarenja ikada, zasnovano je na izraelskoj seriji istog imena, koju su kreirali Ron Leshem i Daphna Levin za HOT televiziju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Radnja prati grupu srednjoškolaca iz East Highlanda, uključujući i Zendayin lik – sedamnaestogodišnju zavisnicu Rue, i njihova traganja za identitetom, suočavanje sa traumama, drogom, porodicom, prijateljima, ljubavlju i seksom.  

Organizacija The Emmy Awards je listu nominovanih objavila sinoć, nagrade će biti dodeljene 12. septembra i moći će uživo da se prate na televiziji NBC.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram  

Najnovije