Harper's Bazaar Srbija

Zvezda “Kuće Zmajeva” postaje nova “Supergirl”

DC Studios objavio da je Milly Alcock njihova nova "Superdevojka"

Milly Alcock koja je igrala mladu Rhaenyru Targaryen u prvoj sezoni HBO serije “House of the Dragon”, igraće Ženu od čelika u novom DC univerzumu. Ona će biti zvezda predstojećeg dugometražnog filma “Supergirl: Woman of Tomorrow,” zasnovanog na istoimenom DC stripu Toma Kinga i Bilquis Evely

Taj projekat, međutim, još nema reditelja, a Ana Nogueira („Dnevnici vampira“) je upravo u novembru angažovana da napiše scenario. James Gunn, CEO DC studija, koji je potvrdio Millyin kasting na Instagramu, ipak nije naveo kada će mlada glumica debitovati kao superheroj.

Milly će biti u dobrom društvu jer Supergirl – aka Kara Zor-El, oživljena je nekoliko puta u poslednjih par godina, uključujući CBS i CW seriju “Supergirl” sa Melissom Benoist u glavnoj ulozi, i film “The Flash” iz 2023. godine sa Sashom Calle kao Superdevojkom.

Gunn je, međutim, jasno stavio do znanja da želi novi početak sa novim DCU. U stripu iz 2022. godine „ Woman of Tomorrow “, umesto da pobegne sa planete Kripton kao dete pre nego što eksplodira (kao njen rođak Kal-El), Kara odrasta svedočeći uništenju svoje matične planete do 14. godine, kada stiže na zemlju. To čini lik „mnogo hardkornijim“, objasnio je Gunn 2023. kada je predstavljao prvih 10 naslova na novoj DCU listi. “Ona nije baš ona Superdevojka koju smo navikli da vidimo.”

Foto: Profimedia

Najnovije