Harper's Bazaar Srbija

Harper’s BAZAAR Playlista: 10 pesama Bojane Vunturišević uz koje slavimo 8. rođendan

Poznata pevačica i muzičarka Bojana Vunturišević, povodom osmog rođendana srpskog izdanja magaziina Harper's Bazaar odabrala je deset pesama uz koje đuskamo i slavimo tokom čitavog oktobra!

Play All

Uspeli ste da ostvarite uspešnu solo karijeru zahvaljujući jedinom solo albumu  „Daljine” i “zaraznim” pesmama. Šta mislite u čemu je tajna vašeg uspeha?

Možda je tajna mog uspeha to što mislim da nisam još uvek uspela. To neko večito nezadovoljstvo postignutim, koje se može posmatrati i kao permanentna glad za nečim novim, kao i potreba da svoja stanja i želje izrazim kroz muziku i da se ne stidim da to podelim sa ljudima koje ni ne poznajem. 

Šta za vas znači muzika, kako biste definisali vaš uzajamni odnos?

Muzika je odvajkada bila neraskidivi deo mene. U detinjstvu me nisu zanimale barbike, mirišljavi listići koje su sve moje drugarice skupljale, već samo kasete koje mi je tata kupovao svake subote, „Toshiba“ kasetofon na kom sam vrlo rano otkrila REC dugme, jedan mali plastični klavir i mikrofon. Još tada sam izmišljala pesme. Moju roditelji su imali sreće sa mnom da svoje afinitete prema muzici ispoljim vrlo rano i mnogo im hvala jer su bili moj najveći vetar u leđa.

Publika je imala prilike da vas sluša nedavno na „Exit“ festivalu. Šta vam je to iskustvo donelo?

Dugo nisam nastupala i ovogodišnji nastup na „Exitu“ je popravio moje samopouzdanje koje ponekad ume da se poremeti. Prepun „Fusion Stage“ publikom koja gromoglasno peva sve pesme. To je za poželeti.

Sećamo se sage o cenzuri vašeg singla “Promašaj”. To nas navodi na pitanje šta je za vas bio vaš životni promašaj, a šta poslovni?

Za mene postoji samo jedan promašaj, a to je pesma “Promašaj” koju svi jako volimo. Sve ostalo posmatram kao lekcije, nemile događaje uz koje moja duša ili moja ličnost, kako ko voli da kaže, evoluira.

Kako doživljavate današnju muzičku scenu? Čega po vašem mišljenju nedostaje?

Ne bih da se fokusiram na nedostatke, već na ono šta domaća muzička industrija u sadašnjem trenutku nudi, a to je veliki broj kantautorki. Volim da ponavljam imena: Olivera Popović, Tam, Iva Lorens, Muha, Luka Rajić, Zoi. Toliko mi je drago jer je to naše muzičko nebo bogatije novim mladim zvezdama, a još mi je draže kada vidim Sajsi MC, Mimi Mercedez, Idu Prester, Repetirore… pa i sebe sa njima, na istom tom muzičkom nebu. Sijamo i dalje, iz godine u godinu sve jačim intenzitetom, uprkos godinama iza nas koje su donosile i razna iskušenja koja i nisu bila baš laka.

Kakvi su vam planovi za budućnost? Da li radite na novim pesmama? Šta publika može da očekuje?

Preda mnom je izlazak drugog solo albuma pod nazivom “Madrina”. Radujem se da podelim sve ono na čemu sam radila prethodnih godina. 

Razgovarala: Tamara Bogunović

Fotografija: Vedrana Vukojević

Najnovije