Harper's Bazaar Srbija

Filmski vikend: Šta da gledate ove subote i nedelje u bioskopu?

Mnogo avantrura i ljubavi, jedan prelepi dečiji film i kontroverzni detektivski triler.

Za razliku od Kevina Spacey-ja, čije je scene Ridley Scot izbacio iz filma “All the Money in the World”, kada je zbog Kevinovog lošeg publiciteta, koji su prouzrokovale optužbe za silovanje, ceo film počeo da dobija negativne kritike, Armija Hammera nisu izbacili iz filma “Smrt na Nilu”. Pad Hammera je počeo pre godinu dana kada su se na internetu pojavile poruke seksualne sadržine sa dozom brutalnosti. Stiglo je više optužbi za uznemirivanje, a zbog jedne konkretne za silovanje policija u Los Anđelesu je pokrenula istragu. Ubrzo je usledila i prva reakcija njegovih agenata koji su se odmah distancirali od njega. Međutim bilo je prekasno, odnosno previše skupo i komplikovano, da ga Disney zameni u filmu “Smrt na Nilu” koji je snimljen pre pandemije. Hammer se nakratko pojavljuje u trejleru, ali za razliku od svojih kolega nema svoj lični poster. Takođe, kako ocenuje Guardian, uključiti ga u promotivne intervjue, bio bi prilično veliki rizik. Ali, ako želite da ga vidite na velikom platnu, pogledajte film koji je od prošle nedelje i u našim bioskopima.

Smrt na Nilu

Putovanje po Egiptu na glamuroznom parobrodu za belgijskog detektiva Herkula Poaroa pretvara se u zastrašujuću potragu za ubicom, u trenucima kada se idilični medeni mesec savršenog para tragično završava. Nasuprot pejzažima pustinje i veličanstvenih piramida u Gizi, ova priča o neobuzdanoj strasti i ljubomori prikazuje besprekorno odevene putnike, ali i nemilosrdne zaplete koji će publiku do karaj ostaviti u nagađanjima, do šokantnog raspleta. Film je režirao Kenneth Branagh, a glavne uloge su dodeljenje Gal Gadot, Annette Bening, Armiju Hammeru, Rose Leslie i Kennethu Branaghi.

Leto kada sam naučila da letim 

Od kultnog reditelja Raše Andrića, stiže nam nežna priča o odrastanju. Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić). Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je “pa ka o”, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Uncarthed

Zasnovan na jednom od najprodavanijih i najhvaljenijih serijala video igara svih vremena, film “Uncarthed” sa Tomom Hollandom, Markom Wahlbergom i Tati Gabrielle predstavlja priču o Nejtanu Drejku i njegovoj prvoj avanturi sa partnerom/rivalom Viktorom Salijem Salivanom. U pitanju je prava bioskopska avantura u kojoj Nejtan Drejk postaje lovac na blago usput otkrivajući jednu od najvećih misterija istorije u epskoj akciji koja će obuzeti ceo svet.

Ševa

U Kombank dvorani možete pogledati diplomski film “Ševa” rediteljke Katarine Krstić. U pitanju je psihološka drama koja obrađuje emotivnu i vrlo osetljivu temu seksualnog nasilja u periodu puberteta. Film prati odrastanje mlade devojke Ive koja po dolasku u Beograd na fakultet kroz susret sa Vukom, drugom iz detinjstva, mora da se suoči sa potisnutim traumama i strahovima koji su joj nanete u detinjstvu. Glavne uloge poverene su poznatom mladom glumcu Darku Iviću, koji igra Vuka, talentovanoj i perspektivnoj Snežani Džogović u ulozi Ive, kao i Tanji Živković Petrović u ulozi Jelene.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, Promo 

Najnovije