Harper's Bazaar Srbija

Diane von Furstenberg objavila knjigu ispunjenu dragocenim savetima

Uspešna dizajnerka vodi čitaoce kroz putovanje, prepuno saveta od A do Z.

Na početku pandemije, Diane von Furstenberg započela je rad na novoj knjizi, Own It: The Secret to Life (Phaidon). Kako se bliži datum lansiranja, početak marta, mudrosti uspešne dizajnerke i preduzetnice izgledaju neophodno za ovu sezonu.

„Ovo je vrlo teško vreme, ali pošto nemate izbora, jednostavno ga morate prihvatiti“, rekla je Diane von Furstenberg (74) koja je svoj brend osnovala 1972. godine u Njujorku.

“Sviđalo vam se to ili ne, jednostavno ga morate prihvatiti i učiniti najboljim što možete.”

Rođena u Belgiji, DVF je odlučila da se preseli u Njujork sa svojim tadašnjim suprugom, princom Egonom von Furstenbergom. Šest godina kasnije u Njujorku, dizajnerka je prodala više od pet miliona haljina, čime je napisala američku priču o uspehu. Ako se tome doda njen mandat na mestu predsedavajućeg Saveta modnih dizajnera Amerike, DVF se sada fokusira na prikupljanje novca za Muzej statue slobode.

U svojoj knjizi von Furstenberg otkriva tajne života i savete od A do Z.

Uzmimo na primer, „C“ – (character)

“Karakter je jedina stvar nad kojom imamo potpunu kontrolu – možemo izgubiti zdravlje, bogatstvo, lepotu, porodicu ili slobodu, ali nikada ne gubimo karakter. Naš karakter je naša snaga, naš dom u nama.”

“Shvatila sam pandemiju. Odlučila sam da budem svoja. Što se tiče posla, bila sam vrlo brza. Kretala sam se vrlo brzo. Shvatila sam da su naš posao, moda i sistem oko njega bili dugo zastareli, nisu išli u korak sa ostalima. I tako sam zaista krenula dalje. Krenula sam digitalnije. Već smo ušli u digitalni svet i morali smo ubrzati mnogo.“- dodala je dizajnerka, istovremeno naglašavajući kako je uspela da svoje slabosti pretvori u snagu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phaidon (@phaidonsnaps)

Najnovije