Harper's Bazaar Srbija

Letnja agenda: Čime da se rashladite ovog vikenda?

Predlažemo šta da gledate, slušate i čitate ove subote i nedelje.

Kad je temperatura u pitanju, ovaj vikend biće jedan od najtoplijih do sada. I zato, ili provedite vreme kod kuće uz neki novi roman, seriju i film ili, što je još bolje, izađite na reku – sedite na nekom splavu ili se sunčajte na omiljenoj gradskoj plaži.

Sve to isto ponovite i uveče – vreme je za bioskope, pozorišta i koncerte na otvorenom! Tu su A1 Kinoteka koja orgranizuje projekcije na krovu Doma vojske (to je događaj koji ne smete da propustite ovog leta), tu je i pozorište Teatrijum, sa predstavama koje se održavaju u dvorišu Kapetan Mišinog zdanja (Rektorata), i koncerti u okviru manifestacije Jazz Garden u Botaničkoj bašti Jevremovac

Ukoliko želite da vidite i neku izložbu, ako već niste posetite Jedan minut zauvek, Erwina Wurma, koja je otvorena još samo do devetog avgusta.

Uživajte!

Film

Dakle, jedna od najlepših stvari ovog leta je A1 Kinoteka, letnji bioskop. Projekcije svih filmova počinju u 21 sat, a karte se mogu nabaviti unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21, po ceni od 300 dinara. Ovog vikenda gledajte Rasprskavanje i Lepoticu i zver. 

Rasprskavanje

Subota, 23. jul, 21 sat

Poznata rok zvezda koju tumači Tilda Swinton oporavlja se na vulkanskom ostrvu Pantelerija u Italiji sa partnerom kojeg igra Matthias Schoenaerts, a u goste im dolazi njena bivša ljubav, muzički producent, u tumačenju Ralpha Fiennesa, sa svojom ćerkom koju igra Dakotha Johnson. Ovaj film u originalu nosi ime kao slika Davida Hockneya, A Bigger Splash, u pitanju je ostvarenje čuvenog reditelja Luce Gudagnina, a zasnovan je na malo starijem La Piscine iz 1969. i potonjem istoimenom filmu Bazen, Francoisa Ozona.

Lepotica i zver

Nedelja, 24. jul, 21 sat

Vincent Cassel je Zver, a Léa Seydoux – Lepotica, pa čuvena bajka u njihovoj izvedbi izgleda još bolje, atraktivnije, intenzivnije, iako je priča mahom ista kao prethodne: 1810. godine propali trgovac primoran je da se skloni na selo sa svoje šestoro dece. Među njima je i Bel, najmlađa ćerka, veselo i veoma dobronamerno dete. Za vreme napornog putovanja, trgovac nailazi na magično kraljevstvo u kome živi Zver, koja ga osuđuje na smrt zbog krađe jedne od njenih dragocenih ruža. Da bi spasila oca, Bel nudi sebe u zamenu za očev život. Ali u zamku Zveri ne čeka je smrt, već neobična bajkovita stvorenja koja prave društvo napaćenoj Zverinoj duši. Samo Bel ima moć da spasi Zver užasne kletve.

Pozorište

Sirena i Viktorija, Aleksandar Galin

Teatrijum, subota 23. jul, u 21h

Komad je režirao Radoslav Milenković, a glume Bojana Kovačević Gajin, Tatjana Kecman i Radoslav Milenković. Radnja: Novopečena bogatašica, naizgled pobednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije“, ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom … Niz komičnih nesporazuma odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas suočava sa verovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

Koncert

Kolja i grobovlasnici i Dado Topić 

Julsku seriju Garden Sessions koncerata u Botaničkoj bašti Jevremovac otvaraju Kolja i Grobovlasnici u subotu 23. jula. Čuveni regionalni muzičar Dado Topić održaće svoj koncert Time after time, u nedelju 24.07, a u ponedeljak, 25. jula, publika će uživati u nastupu barda tamburaške muzike Zvonka Bogdana.

Svi koncerti počinju u 20.30, ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca. Ulaznice se mogu  nabaviti na sajtu tickets.rs i Ticket Vision prodajnim mestima.

Fotografija: Nebojša Babić 

Mariza

Fado diva Mariza još jedno je svetski poznato ime koje će obeležiti prvo izdanje festivala Belgrade River Fest, koji se održava pod sloganom “Siđi do reke”. Planetarno popularna umetnica iz Portugala nastupa 23. jula, na platou Geozavoda, jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, dan nakon čuvenog tenora Andree Bocellija. Koncert počinje u 21. sat. 

Knjiga

Sutra će seks opet biti dobar

Kako danas u modernom svetu, posle seksualne revolucije 60-ih, gledamo na seks? Šta se promenilo u razmišljanju o seksu, zadovoljstvu, samospoznaji? U zavodljivom svetu knjige Sutra će seks opet biti dobar, Katherine Angel govori o ženskoj želji, koja ne mora da bude poznata i utvrđena, o muškom insistiranju da znaju šta žene i njihova tela žele, načinima da se iskoreni seksualno nasilje, ali i kako da se postavi dobra seksualna interakcija među partnerima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Areté (@areteknjige)

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Pexels, Profimedia, Promo, Instagram, YouTube 

Najnovije