Harper's Bazaar Srbija

Najatraktivnije coffee table knjige u 2024.

Savršen predmet dekora prostora i malo umetničko delo - u jednom.

Gomila coffee table knjiga je must u svakom životnom prostoru. Sa slikovitim koricama i stranicama koje odišu umetničkom inspiracijom, coffee table knjige na centralnom delu stočića pričaju centralnu priču za sebe. Ne samo da unose boju i interesovanje u novouređen prostor, već mu daju stilski i prefinjen štih. Bez obzira da li više volite da listate po nekoliko stranica svakog dana ili ih jednostavno ostavljate gostima da im se dive, coffee table knjige su podjednako predmet dekora za sobu koliko i mala umetnička dela.

Od šarmantnih enterijera kulturnih legendi do svetlucavih dragulja dizajniranih od strane luksuznih kuća nakita, ovo su najaktuelnije coffee table knjige u 2024.

Kate

Dugogodišnja muza modne industrije, Kate Moss odavno je prevazišla svet modelinga postavši ikona pop kulture poznata po svom grandž-glam stilu. Ovaj fotografski portfolio, međutim, donosi intiman i lični portret Moss pre nego što je postala slavna. Sa 50 slika koje je snimio njen tadašnji dečko Mario Sorrenti ranih 1990-ih, ova coffee table knjiga je neophodna za sve ljubitelje legendarne manekenke ili modne fotografije.

Tiffany & Co: The Landmark

Nakon četvorogodišnjeg projekta restauracije, vodeća prodavnica kompanije Tiffany & Co. na Petoj aveniji ponovo je otvorena 2023. godine, čime je postala znamenitost u Njujorku za svakog obožavatelja Blue Box-a. Kao omaž luksuznoj kući nakita, ova knjiga detaljno opisuje istoriju brendove vodeće lokacije, kao i renomirano nasleđe Tiffany-a. Prelepi vizuelni prikazi i bogati tekstovi se kombinuju da bi napravili uglađen prikaz arhitektonske i umetničke izvrsnosti.

Karl Lagerfeld: A Life in Houses

Lagerfeld je možda poznat po tome što je bio legenda modne industrije, ali je takođe bio poseban u pogledu dizajna enterijera. Ova knjiga nudi uvid u njegove elegantne domove od art decoa do ultramodernog. Uz glamurozne fotografije i detaljan tekst o istoriji i značajnim delovima svakog prostora, knjiga predstavlja širinu Lagerfeldove kolekcije kao i njegov eklektičan stil.

The New French Look

Sa svojom elegancijom bez napora, možda ne postoji ništa tako bezvremensko kao francuski enterijer. Živopisni, ali ne natrpani, prostori prikazani u ovoj knjizi istražuju savremeni rad vodećih francuskih arhitekata i dizajnera. Ako želite da ponovo preuredite svoj prostor ili jednostavno cenite enterijer, ova knjiga je sva inspiracija za šik dizajn koja vam je potrebna.

Golden Opulence: 500 Years of Luxuriant Style

Napravljena u saradnji sa Beyman-om, vodećom turskom luksuznom modnom markom, ova coffee table knjiga slavi pedesetu godišnjicu brenda, kao i istorijski zanat i umetnost u regionu. To je svedočanstvo kulturnog značaja luksuzne robe i njene viševekovne uloge kao izvora inspiracije za ljubitelje mode.

The Spirit of Chaumet

Chaumet priča je priča o kreativnom geniju, razigranoj umetnosti i bogatoj arhivi. U čast svog nasleđa, ova coffee table knjiga se bavi kultnim stilovima, umetničkim filozofijama i značajnim klijentima, poput Marie Antoinette, koji su oblikovali parisku kuću visokog nakita. Sa 450 zadivljujućih vizuelnih prikaza, svaki ljubitelj nakita će uživati u ovoj knjizi.

Foto: Promo, Unsplash

Najnovije