Harper's Bazaar Srbija

Šta radimo ove subote i nedelje? Gledamo filmove!

Vikend agenda.

Ukoliko ste propustili najznačajniji filmski događaj u gradu, Festival autorskog filma, ovog vikenda imate priliku da pogledate najgledanije filmove ove manifestacije. FAF nab is održava se u mts Dvorani.

FAF na bis

28. Festival autorskog filma biće svečano zatvoren večeras, 2. decembra u 19 časova u mts Dvorani, kada će nakon dodele nagrada publika imati priliku da pogleda film Kit Darrena Aronofskog. Ove godine, program FAF na bis održaće se u subotu, 3. decembra u mts Dvorani, a raspored projekcija je sledeći:

12:00 Blisko, r. Lucas Dhont, 14:30 Posle sunca, r. Charlotte Wells, 16:00 Sigurno mjesto, r. Juraj Lerotić

19:30 Kit, r. Darren Aronofsky, 21:30 Žena Čajkovskog, r. Kirill Serebrennikov

Publika će istog dana moći da isprati projekcije Festivala autorskog filma i u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu kulture Studentski grad.

Koncerti 

tam 

Talentovana kantautorka tam će u subotu 3. decembra nastupiti u Domu omladine Beograda, gde će održati prvi solo nastup nakon ovogodišnje, veoma uspešne klupske i festivalske sezone. Tokom proleća, leta i jeseni, tam je imala bezbroj nastupa, od intimnih klupskih gigova do velikih festivalskih bina – među kojima je i veliki nastup na ovogodišnjem EuroPride-u u Beogradu. Tam je ovog leta obradovala fanove numerom pod nazivom pogana – energičnom trakom koja je posvećena svim moćnim ženama, njihovom seksepilu i nezavisnosti, dok je prošle godine zavela slušaoce pesmom Žad, letnjim hitom koji je nastao u kolaboraciji sa trep sastavom Zicer Inc.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tam (@its___tam)

Poklonijada (od 3. do 4. decembra) 

U subotu i nedelju 3. i 4. decembra na centralnom trgu tržnog centra Merkator centra Beograd, biće održana Poklonijadа – festival domaćih ručno rađenih proizvoda savršenih za novogodišnje poklone. Na ovom događaju, posetioci će imati priliku da izaberu poklon koji je jedinstven, drugačiji, kojim se iskazuju pažnja, ljubav, naklonost i poštovanje. Najbolji sirevi, kačkavalji i slatkiši, premijum delikatesi, vrhunska vina, najkvalitetnija prirodna kozmetika i sapuni, ručno izrađeni nakit, mali i veliki pokloni izrađeni u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica, za one koji nam znače, za najmilije i najvažnije osobe u životu i u poslu.

Knjiga

Tirza, Arnon Grunberg

Na prvi pogled, Tirza je roman o običnom sredovečnom muškarcu Hofmesteru, koji je imao tu nesreću da ga ostavi žena i da izgubi posao, koji je kivan na svet što ide dovraga, ali ima svoju voljenu ćerku Tirzu i smisao njegovog života je da joj ugađa. Na prvi pogled, on je uglađen, pristojan i tih, čovek iz prošlog doba pomalo nesnađen u sadašnjem svetu. Ali onda nam ga pisac polako razotkriva. Grunberg nas vodi kroz lavirint Hofmesterovog uma, otkrivajući prvo neurotičnog pojedinca fokusiranog na materijalno i nesposobnog za otvorenu komunikaciju, a potom ksenofobično i seksualno izopačeno čudovište. Autor ljušti sloj po sloj priče i vodi nas do najružnijih dubina ljudske duše, namećući pitanje da li Hofmester živi u svakom od nas ili je on ipak poseban slučaj. Ono što se nazire prilikom čitanja Tirze jeste zlokobno i u književnosti retko viđeno – nagoveštaj predstojeće propasti neprekidno je prisutan, konstantno nas prati osećaj nelagode i predosećaj da će se nešto užasno dogoditi. Pritom, ne napušta nas želja da grešimo u očekivanju razvoja događaja, i sve to zajedno čini ovo čitalačko iskustvo vrlo specifičnim i neponovljivim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bookastore (@bookastore)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Pexels, Instagram 

 

Najnovije