Yoko Ono dekorisala fasadu Muzeja umetnosti Metropoliten

U iščekivanju svog ponovnog otvaranja 29. avgusta, Muzej umetnosti Metropoliten sutra će otkriti novo umetničko delo – po prvi put će predstaviti transparente.

Delo, Yoko Ono „DREAM TOGETHER“ (2020), nudi snažnu poruku nade i jedinstva svetu. Kao odgovor na globalnu krizu COVID-19, Yoko Ono je napravila dva transparenta, veličine osam metara. Reč „DREAM“ je postavljena južno od glavnog ulaza muzeja, dok je reč „TOGETHER“  na severu.

„Rad Yoko Ono za Met i Njujork je poetična poruka jedinstva, pozitivnosti i težnje. Kako svet počinje polako izlaziti iz ovog neviđenog vremena nevolje, nesigurnosti i izolacije, a kako se važni pozivi na akciju dešavaju i čuju širom SAD-a, Yoko svojim transparentom „DREAM TOGETHER“ poziva Njujorčane da odaju počast izazovima, patnjama i gubitku nadahnuvši nadu i priznajući povezanost“, rekao je Max Hollein, direktor muzeja.

“150 godina, Met je mesto gde se može komunicirati sa našim lokalnim i globalnim kulturama. Nadamo se da će ovaj pokretni i uzdignuti rad svima poslati signal otpornosti i jedinstva.”

Yoko Ono je prokomentarisala: „Kada zajedno sanjamo, stvaramo novu stvarnost. Svet strašno pati, ali mi smo zajedno, čak iako je to ponekad teško uočiti, a naš jedini put kroz ovu krizu biće zajednički. Svako od nas ima moć da promeni svet. Setite se ljubavi.  DREAM TOGETHER.”

Yoko Ono „Dream Together“ biće prikazan od 20. avgusta do 13. septembra 2020. Rad će biti predstavljen na sajtu The Met, kao i na Facebooku, Instagramu i Twitteru pomoću hashtaga #DREAMTOGETHERNYC.

gothamtogo.com

Najnovije