Harper's Bazaar Srbija

Zašto ne biste…?

Novembarska agenda kulture i stila.

Harper’s BAZAAR istražuje mesec novembar za vas. Evo šta se sluša, čita, gleda, posećuje… ovog meseca.

Zašto ne biste:

POGLEDALI

Proslava jubileja

Japansko-srpski festival filma (JSFF) ove jeseni obeležava deset godina postojanja, a jubilarno izdanje zakazano je za period od 8. do 12 na temu Trajanje (Lasting). Tokom pet dana festivala, filmovi najnovije srpske i japanske produkcije biće prikazivani u Jugoslovenskoj kinoteci i Cineplexx Galerija Beograd bioskopu.

POSETILI

Paja Jovanović, umetnikova supruga Muni

Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja

Izložba “Paja Jovanović i Gustav Klimt: Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja” svečano JE otvorena u Galeriji Matice srpske. Na ovoj izložbi predstavljena su tri ženska portreta iz muzeja Galerije Matice srpske, Umetničko-istorijskog muzeja u Beču i Galerije Belvedere. Ova tri pažljivo odabrana dela, od kojih će dva prvi put biti izložena u Srbiji, ukazuju na sličnosti i razlike među velikim umetnicima, govore o društvenom kontekstu u kojem su nastajali i istovremeno povezuju muzeje iz čijih su kolekcija. Izložba traje do 14. Januara 2024.

PREPUSTILI

Silueta jeseni

U poslovniom komunikacijama situacija se zahuhtava. Kombinacija košulje i kravate koja je poslednjih sezona hodala po ivici, viđena je na modnim pistama Diora, Valentina i Alexander McQueena, dok se pruge takmiče za radnika meseca postižući izrazito formalan izgled kod Saint Laurenta i Louis Vuittona.

HIDRIRALI

Ključ sveže kože

Nova bioten HYDRO X∙CELL linija je vaša dnevna doza hidratacije! Lagane, super hidratantne formulacije sadrže 5% multi-active hidratantnog kompleksa sa 100% prirodnom ćelijskom vodom spiruline, Hijaluronskom kiselinom i Fitocermidom koji pružaju koži trenutnu hidrataciju i održavaju vlažnost za što dužu hidrataciju do 72 časa. Ćelijska voda spiruline bogata hranljivim materijama efikasno pospešuje hidrataciju kože. Hijaluronska kiselina poboljšava izgled kože dajući joj potrebnu hidrataciju. Fitoceramidi jačaju zaštitnu barijeru kože pomažući joj da zadrži vlažnost.

PROČITALI

Iskrena promišljanja

Izdavačka kuća Booka u septembru je objavila „I onda opet, iz početka“ Filipa Grujića, prvi pravi, ozbiljni milenijalski roman u srpskoj književnosti. Centralni lik novog romana Filipa Grujića je pravi „junak našeg doba“, mladić na prelasku iz dvadesetih (kada se sve prašta i ništa nije konačno) u tridesete (kada sve postaje obavezujuće i ozbiljno), upravo izašao iz duge veze s nejasnom idejom šta želi od života.

ISTRAŽILI

Fotografija: Santo Versace privatna arhiva

Memoari i ljubavno pismo za Giannia Versacea

Na 25. godišnjicu smrti svog mlađeg brata, Sante Versace objavio je knjigu „Braća u kojoj se oseća velika ljubav i posvećenost koja je postojala između njih dvojice kao i snažan odnos koji su imali. Iako razdvojeni njihova povezanost je besmrtna. Skoro godinu dana kasnije i Srpska publika imaće priliku da čita i sazna kako je izgledao put do zvezda porodice Versace. Srpsku verziju knjige „Braća podržale su ambasada Italije u Srbiji i Italijanski institiut za kulturu u Beogradu.

SLUŠALI

Oded Tzur Quartet, fotografija Caterina Di Perri

Note koje se razliju

Beogradski džez festival više od pet decenija slovi za aktuelan i relevantan pregled najboljeg od savremenog džeza na međunarodnoj i srpskoj sceni. Pod sloganom „JAZZSCAPES“, najstarija srpska džez manifestacija povešće ove godine publiku na jedinstveno putovanje muzičkim pejzažima celog sveta, zajedno sa sastavima koji pomeraju granice džeza i čine ovaj žanr uzbudljivim i umetnički vrednim Beogradski festival džeza održava se u Domu od 24. do 29. oktobra.

Fotografije: Press, Profmedia, Pexels

Priredila: Mina Kitić

Najnovije