Harper’s BAZAAR Playlista: 10 pesama po izboru Maje Cvetković iz benda E-play

Muzički urednici julskog izdanja magazina Harper’s Bazaar

Novi singl Osmeh grupe E-play, vizuelnom simbolikom vratio nas je u soc-realizam, dok muzikom i tekstom daje podstrek da nastavimo da verujemo u ljubav. Za bend koji postoji više od dvadeset pet godina možemo reći da je doživeo i proživeo dovoljno. Šta to konkretno znači, ni sam nisam baš siguran, jer je potrebno prethodno definisati segmente na koje se stečeno iskustvo odnosi.

E-play


Kada je reč o grupi E-play, pevačica, muzičarka i tekstopisa Maja Cvetković svakim korakom pokazuje koliko joj je do muzike i benda stalo. – Poruka koju sam izvukla je da se ne odustaje na svakoj prepreci, da su strpljenje i vera u svoj izbor i sud najvažniji. Na početku sam imala velike ambicije, ali koje sam živeći u Srbiji morala da redukujem.

Zahvalna sam što mogu da se bavim ovim poslom, zato što ga volim najviše na svetu – kaže Maja.


Može biti da je upravo u tome ključ potencijalnog uspeha, istrajavanje, ali i dobre pesme kojih E-play ima poprilično. Naš bend ima divnu publiku koja nam je najvažnija – izričita je Maja. Inspirisana čestim putovanjima, druženjima i koncertima, ona je sastavila izbor muzike.

E-play

Ovo su pesme koje ja slušam u slobodno vreme, uglavnom u kolima. Pesmu Eden često pušta naš tonac Lale, kada namešta sistem (razglas) pred koncert, pa nam je svima veoma draga. Izdvojila bih kompoziciju Ummon francuskog benda Slift. Nema mnogo pevanja, ali je super energija i ima fenomenalne gitarske solaže. Obavezno poslušajte.

Foto: Live Production

Najnovije