Harper's Bazaar Srbija

Budi takva kakva jesi

Da li je seks i dalje tabu tema u našem društvu? Da li je zadovoljstvo muškarca ispred zadovoljstva žene i kako to da mistika oko G tačke i dalje postoji?

Nismo baš sigurni da su odgovori jednostavni, ali znamo ko je pokušao da odgovori na njih!

Emili Nagoski je autorka koja pokušava da odgovori na pitanja koja su društveno marginalizovana, a čija se tajna krije u zadovoljenju žene.  Kroz svoje delo „Budi takva kakva jesi“ Nagoski pruža opsežnu analizu o prirodi ženske seksualnosti, muško – ženskih odnosa i o važnosti samopouzdanja.

Kod muškarca neka pitanja rešava vijagra, dok za ženu ne postoji „čarobna roze pilula“ koja će njen seksualni život dovesti do usijanja. Baš zbog toga, autorka dosta piše o društvenim konstruktima i neprilagođenim šablonima zbog kojih nema užitaka.

Ova knjiga je namenjena svim ženama. Bazirana je na brojnim istraživanjima, a pitanju ženske seksualnosti pristupa sa psiho-socijalne strane. Nije važno kako izgledate, važno je kako se osećate. Važno je da imate poverenje u svog partnera, a najvažnije je da razumete i kanališete sve faktore koji utiču na vaš život.

Užici koji su dočaravani na hiljadama strana romana pretočeni su u objašnjenja o ženskom telu i tajnama koje ono krije. „Budi takva kakva jesi“ je temeljna i nesvakidašnja i  zalazi mnogo dublje od seksualne želje i orgazma. Za neke je ova knjiga priručnik, za neke  problematično štivo , međutim sigurno je da je Emili Nagoski na ovim stranicama pružila revolucionarnu persektivu ka ženskoj seksualnosti.

Najnovije