Meryl Streep, Nicole Kidman i Julianne Moore otvaraju novu izložbu Muzeja Metropolitan

29. oktobra u Metropoliten muzeju u Njujorku otvara se dugo očekivana izložba „About Time: Fashion and Duration“. Ranije je otvaranje odloženo za maj zbog pandemije koronavirusa. Izložba se fokusira na odnos mode koji se vremenom menja, a kako saznajemo, obuhvatiće komade od 1870. godine do danas, naglašavajući i linearnu i cikličnu prirodu mode. Svi eksponati biće crne boje kako bi se naglasile promene u teksturi i silueti.

Kao što znate, moda je uvek u potrazi za novitetima, ali istovremeno se neprestano okreće prošlosti za inspiraciju - ovaj dualizam inspirisao je kustose muzeja. Stoga su ovde dobro došli citati iz romana „Orlando“, koji govori o promenljivom odnosu glavnog junaka tokom vremena. A pošto se savremena muzejska izložba ne može ograničiti samo na vizuelnu komponentu, kustos Instituta za kostim, Andrew Bolto, pozvao je tri glumice Oskarovke da snime zvučni zapis za izložbu.

Meryl Streep, Nicole Kidman i Julianne Moore  čitale su odlomke iz već pomenutog romana Virginie Woolf. Sve tri poznate glumice igrale su 2002. godine u filmu „The Hours“ prema romanu Michaela Cunninghama, koji govori kako je knjiga Virginie Woolf promenila život tri žene. Kidman je sama glumila spisateljicu i za ovu ulogu dobila Oskara.   

Pročitajte još

Pročitaj još

Ovo je 7 knjiga koje ćemo poneti sa sobom na letovanje

Najviše knjiga pročitamo tokom letovanja, jer nam je tada mozak najodmorniji. Koliko god se trudili da tokom radnih dana odvojimo vreme za nas i redove kojima jedva čekamo da se posvetimo, kada dođemo sa posla iscrpljeni i dekoncentrisani, radije izaberemo da gledamo kroz ekran kome ćemo posvetiti samo trideset posto naše pažnje.

Luka Tripković preporučuje: Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-a, daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-a, daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Avril Lavigne je sada takođe na TikTok-u - svi su ludi za novim spotom za pesmu Sk8er Boi

Pripremite se: odmah ćete biti prekriveni talasom nostalgije za dvehiljaditim.

Adele priprema novi album nakon šestogodišnje pauze

Sjajne vesti za obožavaoce Adele: izvor blizak pevačici najavio je da će vrlo brzo objaviti novi album!