5 zdravih grickalica za užinu tokom dana

Između punih obroka ponekad se pojavi glad. Da bismo je zadovoljili, često prezalogajimo nešto nezdravo: slatko ili, na primer, čips. Grickalice su često sredstvo za smirivanje nerava, što može dovesti do prejedanja. Da se ​​ovo ne bi dogodilo, nemojte sebi zabraniti da grickate - samo grickalice zamenite zdravim alternativama.

Prikupili smo 5 ideja za međuobrok koje neće naštetiti vašoj figuri.

Nori alge

Nori je japanska alga koju poznajemo po pravljenju sušija. Mogu se lako naći suve u prehrambenoj prodavnici i jesti kao zdrava grickalica umesto, na primer, čipsa. Izaberite one nori koje ne sadrže dodatne začine i so.

Voće

Zamenite nezdrave grickalice voćem za sjajnu alternativu slatkišima. Međutim, uverite se da ovo voće ima nizak glikemijski indeks, odnosno da ne sadrži previše šećera. To mogu biti, na primer, jabuke, agrumi ili nar. Banane ili grožđe nisu najbolji izbor.

Sveže povrće

Užina od povrća je najbolje čega se možete setiti. Sadrži veliku količinu vlakana, zahvaljujući kojima ćete dugo ostati siti, a takođe će zasititi telo neophodnim vitaminima i mineralima. Povrće poput celera, šargarepe ili krastavca posebno je pogodno za grickalice.

Orašasti plodovi

Kao međuobrok, orasi su dobri jer brzo utole glad, istovremeno zasićujući telo velikom količinom vitamina i minerala. Pored toga, proteini regulišu nivo šećera u krvi i pomažu u kontroli želje za šećerom. Međutim, ne zaboravite da orasi imaju visok sadržaj kalorija.

Ovseni hleb

Ako želite nešto sa hlebom, onda odaberite ovseni. Ovseni hleb sadrži više vlakana, vitamina i minerala.

harpersbazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Dijete & Fitnes