5 frizura za kišno vreme

Vremenska prognoza ponovo najavljuje bezbroj kišnih dana što znači samo jedno – loše raspoloženje i loše frizure, evo nas! Šalu na stranu, činjenica je da mnoge od nas ne mogu da obuzdaju svoju kosu kada nastupe omiljene nam vremenske (ne)prilike poput kiše i vetra, a uz visoku vlažnost vazduha eto razloga više da jednostavno vežete rep i završite sa doterivanjem – ko se još usuđuje da pusti kosu i rizikuje da izgleda kao pudla čim izađe napolje?!

Međutim, ukoliko vam nedostaje ideja za frizure koje će ipak pokazati da ste se malo više potrudili, koje pritom izgledaju lepo i postojane su bez obzira na pljusak, u nastavku pronađite naše favorite.

Klasična visoka punđa sa “twistom”

Budući da igramo na sigurno i držimo se vezane kose, prvi predlog je neprevaziđena klasična, visoka punđa koja u skladu sa vašim stilom i ukusom može da bude “pod konac” ili može da bude pomalo “messy”. “Twist” u ovoj našoj verziji punđe jesu dva deblja pramena koja ostavljamo da slobodno padaju i uokviruju lice, a koji mogu da budu blago uvijeni. Ova frizura je odličan izbor kako za kišno vreme, tako i za onaj jedan dan između dva pranja kose (u tom slučaju, dodatni volumen možete postići šamponom za suvo pranje kose). Dodajte ovome upadljive minđuše i spremne ste da osvojite ovaj (tmurni) dan! 

Ležerna, niska punđa

Ukoliko želite nešto ležernije, dovoljno je da neobavezno vežete kosu u nisku punđu (nešto poput frizure koju nosite po kući), izvučete prednje pramenove kose da slobodno padaju – i to je to! S obzirom na to da vam je verovatno potrebna frizura za odlazak na posao, učinite je nešto formalnijom i stilizovanijom dodavanjem svilene marame (odličan detalj). Uz klasičnu belu košulju neće vam biti potrebno ništa drugo da izgledate sjajno. P.S. Kao i prethodna, i ova verzija punđe izgleda odlično kako na ravnoj, tako i na kovrdžavoj kosi. 

Visok rep sa pletenicom

Ako je vaša “go-to” frizura rep, predlažemo vam da je ovih dana učinite malo zanimljivijom time što ćete od repa napraviti pletenicu – ukoliko imate dugu kosu, ovakav način stilizovanja biće pun pogodak. A kada vam ovakva frizura dosadi, pletenicu jednostavno uvijte u punđu i eto još jednog rešenja za “bad hair day”. Ne štedite na aksesoarima – ovakav tip frizure najbolje ističu upadljive minđuše. 

“Half Up”

Devojkama koje bi se ipak usudile da nose puštenu kosu, predlažemo da zadrže kontrolu nad svojom frizurom uprkos vremenu time što će se odlučiti za “half up”. Ovakva polu punđa uvek izgleda dobro, bez obzira na to da li imate ravnu ili kovrdžavu kosu, a sjajno se nosi i u svim prilikama. Za prefinjeniji izgled, ukrasite je zanimljivom šnalom

Balerina punđa

Balerine su poznate po svojim niskim, strogim punđama, ali ovog (kišnog) proleća možete poneti i njihovu ležerniju varijantu – nama se jako dopada ova frizura! Da biste postigle ovakav efekat, dovoljno je da kosu pričvrstite ukosnicama (nije vam potrebna gumica), a ukoliko želite da budete sigurne da će frizura biti na mestu celog dana, naprskajte malo laka za kosu. Et voilà!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kathleen (@kathleen_hair)

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Instagram

Najnovije