5 znakova da je vaša ravna kosa zapravo kovrdžava

Ako se suočavate sa frizom ili suvom kosom, možda je vreme da razmotrite da vaša kosa ima skriveni potencijal za talase ili kovrdže.

kosa

Da li ste se ikada zapitali da li je vaša kosa zapravo talasasta ili kovrdžava, umesto ravna? Ako se suočavate sa frizom ili suvom kosom, možda je vreme da razmotrite da vaša kosa ima skriveni potencijal za talase ili kovrdže. U ovom članku istražujemo pet ključnih znakova koji ukazuju na to da biste mogli imati talasastu ili kovrdžavu kosu.

Da li vam tršava kosa sa mnogo nekontrolisanih vlasi?

Ovo bi mogao biti znak da imate kovrdžavu ili talasastu teksturu kose. Talasasta i kovrdžava kosa je sklonija frizu, posebno u vlažnim uslovima. Setite se Monike iz Prijatelja – “To je zbog vlažnosti!” Ako se borite sa frizom i ne znate kako da ga ukrotite, možda je vreme da isprobate rutinu za kovrdžavu kosu i vidite razliku.

Kosa vam izgleda talasasto ili kovrdžavo kad je mokra, ali ravno kad je suva

Kada su vlasi kose mokre, naš pravi obrazac kovrdži dolazi do izražaja. Ako zatim češljate kosu ili je sušite fenom, to izravnava kosu i talasi i kovrdže nestaju. Probajte da češljate kosu dok je potpuno mokra sa četkom za mokro češljanje, zatim skupite kosu u mokre klupke kovrdža. Nemojte je ponovo češljati, već je pustite da se prirodno osuši ili koristite difuzor na fenu da osušite kosu i vidite da li imate skrivene talase ili kovrdže. Možda ćete biti iznenađeni koliko vam je kosa talasasta/kovrdžava!

Da li vam kosa postaje pufnasta kada je češljate?

Češljanje kovrdžave kose kada je suva stvara veći volumen i friz, čineći kosu većom i “pufnastijom”, umesto glatkom i sjajnom. Da li ste ikada očajavali jer vam kosa izgleda neurednije nakon češljanja nego pre? Onda možda imate kovrdžavu kosu!

Toplota ne ispravlja vašu kosu u potpunosti

Feniranje i peglanje kose može trajati neko vreme, ali kod talasaste i kovrdžave kose friz se ubrzo ponovo pojavljuje. Ovo je posebno izraženo kada ima vlage u vazduhu. Da li primetite nakon nekoliko sati da vam kosa više nije ravna? Ili izađete na kišu i svi napori da ispravite kosu su uzaludni? Da li imate uporni friz u kosi koji odbija da se ispravi? Izgleda da imate kovrdže koje zahtevaju drugačiju stilsku rutinu.

Da li vaša kosa žudi za vlagom?

Kovrdžava kosa je prirodno suvlja od ravne kose, pa je hidratacija neophodna. Ako vam kosa deluje suvo i neukrotivo, možda imate talase ili kovrdže koje samo čekaju da budu prihvaćene!

Ako bilo koji ili svi od gore navedenih znakova važe za vas, onda nećete verovati koliku razliku može da napravi tretiranje kose kao da je kovrdžava.

Foto:

Najnovije