6 novih načina da stilizujemo kosu ove zime

Ujedno i šest razloga zbog kojih jedva čekamo novo godišnje doba!

Unpopular opinion: jedva čekamo zimu! Ali, pre nego što nam uputite bombastic side eye, dozvolite nam da vas uverimo u to da su predstojeći hair trendovi toliko uzbudljivi da ćete sa radošću dočekati smenu godišnjih doba i požuriti kod svog nezamenljivog frizera!

Shag

Još uvek se opirete ovoj megapopularnoj frizuri? Nismo sigurni koliko ćete još moći da izdržite budući da ćete kultnu frizuru 80-ih i 90-ih, koju je između ostalih volela i Meg Ryan, u narednim mesecima viđati svuda. Istina je da je shag popularan već neko vreme unazad, ali kako prolaze meseci, ljubav prema ovoj ležernoj, a trendi frizuri postaje sve jača. Osim što shag mora biti perfektno ošišan, da bi vaša kosa bila “na visini zadatka”, u stilizovanje obavezno uključite (slani) sprej za teksturu kose.

Veo

Da, baš tako, veo! Efektan aksesoar koji obično viđamo na venčanjima, sada se izborio za svoje mesto i u svakodnevnim prilikama – ukoliko ste dovoljno odvažni da ga ponesete na taj način. Naravno, ovaj trend možete ispratiti i u nekim drugim, svečanijim prilikama pre nego kada idete na posao (jer nismo svi Carrie Bradshaw), ali želimo da vas podstaknemo da se ne plašite eksperimentisanja. Ovaj trend je uočen na Zuhair Murad i Giambattista Valli revijama, a ukoliko (razumljivo) ne želite da nosite beli i crni veo, sigurnija opcija su crvena ili boja lavande.

Klasični bob

U slučaju da niste primetili, bob je frizura godine, ne samo pojedinačne sezone – upravo zato se i nalazi na ovoj listi. Oštro sečena kosa do brade odličan je izbor, ali nama se jednako dopada i nešto nežnija verzija koju smo uočili na Brandon Maxwell reviji.

Mašne, rajfovi i trake za kosu

Iako je ovaj trend uočen na Versace spring 2024 reviji, sigurno je da nećemo čekati do proleća da bismo svoje frizure obogatili ovakvim aksesoarima. I dok ćemo za koji mesec sigurno poželeti pastelne varijante, ove zime ćemo se okrenuti plišanim mašnama u tamnijim nijansama.

Rep + pletenice

Na LaPointe reviji uočili smo jednostavnu, a taman koliko je potrebno dramatičnu frizuru – kombinaciju visokog repa i pletenica i to u najrazličitijim varijantama. Uz party haljinu ili rolku, odaberite da upletete sam rep ili pak kosu vežite kao i obično, uz dodatak tankih pletenica koje će vam uokviriti lice. Poigrajte se!

“Balerina” punđa

Još jedna frizura koja privlači našu pažnju ove godine jeste i niska, “stroga” punđa, nalik onim koje nose balerine – otuda i ovaj naziv. Odličan izbor za bad hair day, bez obzira na to da li ste se uputili u izlazak ili u kancelariju.

Foto: Profimedia

Tekst: Harper’s Bazaar Srbija

Najnovije