Harper's Bazaar Srbija

Poznate dame su presudile: 5 boja za kosu koje će biti top trend ove sezone

Taman kada smo postigle savršenu balayage nijansu koju smo pokušavale da dobijemo celo leto, leto se završilo, preplanuli ten je izbledeo i eto nas sa bojom kose koja nas više ne uzbuđuje kao ranije. Razume se, promena sezone zahteva da promenimo i odnos prema kosi, njenom izgledu i nezi, što znači – vreme je za nešto novo! 

Nakon što smo se pozabavile adekvatnom negom, zatim oblikom, hajde da se fokusiramo i na boju. Poznate dame na koje se neretko ugledamo rekle su svoje – bojama koje ponosno nose dale su i nama domaći zadatak kada je reč o ovogodišnjem jesenjem izgledu.

U nastavku otkrijte pet boja za kosu koje će biti top trend ove sezone, ako je sudeći prema našim omiljenim celebrity influenserkama i njihovim frizerima.

Čokoladno braon

Zvezde kao što su Kim Kardashian, Emily Ratajkowski i Dua Lipa odrekle su se svojih svetlih pramenova i najavile dolazak jeseni noviom, tamnom kosom. Iako ni sa jednom ovakvom bojom nećete pogrešiti, fokus je ipak na raskošnim, bogatim nijansama tamne čokolade koje će vaše lice istaći na pravi način.

“Smokey” plava

Zanimljivo je da je ova trendi boja zapravo nastala iz naše primoranosti da zaboravimo na frizerske salone (tokom svih onih nedelja i nedelja izolacije) što je zapravo najviše na ruku išlo prirodnim plavušama koje su se farbale u nešto svetlije nijanse. Zato, smokey plava i podrazumeva određenu, ali ne preveliku razliku između korena i krajeva kose i nosi se na nonšalantan način baš kao što to rade Hailey Bieber ili Sofia Richie. Zamislite da je farba za kosu senka za oči – sve želite dobro da ublendate!

Bakarno zlatna

Bakarno zlatna je još jedna nijansa koju će plavuše obožavati jer je kao stvorena za jesen! Ukoliko volite prirodan izgled, a uz to imate i svetle oči, znajte da je ovo prava boja za vas. Uostalom, pogledajte samo Gigi Hadid ili Emmu Chamberlain.

Kestenjasta

Novi muškarac – nova boja kose! Iako smo navikli na to da se frizure menjaju nakon raskida, izgleda da sada imamo novi, obrnuti trend koji je postavila J. Lo. Pa, ne možemo da kažemo da je pogrešila – njena kestenjasta nijansa sa savršenim prelazima između plave i smeđe odličan je izbor za sve nas koje ne znamo da li bismo pre da budemo plavuše ili brinete. 

Puter plava

Ukoliko ne želite da se odreknete svojih plavih pramenova u koje ste uložili toliko vremena tokom prethodne sezone, evo načina da ih em zadržite, em prilagodite – takozvana puter plava nijansa je, ako možemo da kažemo, jesenja varijanta najomiljenije boje kose, koju na najbolji način demonstriraju Karlie Kloss i Candice Swanepoel. Tamniji koren u kombinaciji sa “sun-kissed” pramenovima – apsolutno savršeno!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije